Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zabok još jednom uvjerljiv protiv Alkara!

Zabok je još jednom uvjerljivo nadvisio Alkar, ovaj puta s 20 koševa razlike (97:77)


Ništa se bitno nije promijenilo u odnosu na prošlu subotu i dvoboj Zaboka i Alkara u III. krugu kupa Krešimira Ćosića. Zabok je još jednom uvjerljivo nadvisio Alkar, ovaj puta s 20 koševa razlike (97:77). Sinjani su tek koju minutu više pružali ozbiljan otpor u odnosu na kup, no Zabok je dokazao da je u ovom trenutku bolja momčad.

Zabok je otvorio serijom od 7:0 u koja je prva četiri koša ugradio sve bolji Zvonimir Ćutuk. Alkar je četiri minute bio bez koša, a onda su Kanaet i Brown povukli seriju od 5:0 i na semaforu je u 5. minuti stajalo 7:5. U drugoj polovici četvrtine dobro su reagirali Radovčić i Proleta, a Zabok je nakon prvih deset minuta imao šest koševa viška (22:16).

Po običaju drugu četvrtinu u igru kod Zaboka ulaze Lisica i Jambrović i po običaju odlično reagiraju. Lisica je prvo zabio tricu za +9 (25:16), a na isteku 11. minute Jambrović polaže za prvo dvoznamenkasto vodstvo Zaboka (27:16). Nakon toga Alkar se više nije spustio ispod 10 koševa manjka, unatoč dobroj igri usamljenog Vučića i povremenim bljeskovima Kanaeta i Markulina. Jambrović u 18. minuti polaže za već +19 (48:29), a na veliki odmor domaći su prenjeli 13 koševa razlike (51:38), nakon trice Browna sa sirenom.

Treću četvtinu probudio se i Batur, a Zabok je 27. minuti imao najevćih +22 (69:47), upravo nakon dodatnog slobodnog bacanja Batura nakon uspješnog polaganja.

Zadnjih deset minuta proteklo je u  nešto ležernijem tonu, oba trenera dala su priliku igračima koji manje participiraju u igri. Na kraju Zabok 97, Alkar 77, sasvim zaslužena pobjeda Zaboka.

Ivan Batur imao je ponovno najbolju valorizaciju kod Zaboka (26). Od double-double učinka dijelio ga je tek jedan skok. Zabilježio je 20 koševa i 9 skokova. Odličan je bio Krešimir Radovčić koji je ubilježio 18 koševa i 4 skoka, Proleta i Jambrović upisali su po 12 koševa, a Lisica 10 uz 4 asistencije. Najbolju partiju za Zabok odigrao je Zvone Ćutuk koji je uz 8 koševa 11 puta uspješno skočio.

Kod gostiju Brown se zaustavio na 17 koševa i 6 asistencija, Vučić i Kanaet ubilježili su po 16 koševa, s time da je Vučić 7, a Kanaet 6 puta uspješno skočio, dok se Markulin zaustavio na 15 koševa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook