Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Utakmica i druženje zagorskih i zagrebačkih delegata

Bilo je to prvo druženje ovakve vrste, barem novije generacije, a sastojalo (naravno) se od tri poluvremena


U petak je igralište u Svetom Križu Začretju bilo poprište zanimljive nogometne utakmice, u kojoj su snage odmjerili delegati NSKZŽ i ZNS-a. Bilo je to prvo druženje ovakve vrste, barem novije generacije, a sastojalo (naravno) se od tri poluvremena. U prva dva delegati su snage odmjerili na nogometnom terenu. Najprije je trebalo odabrati koje će točno plohe biti korištene. Zagrebački delegati, koji ih je u dresovima bilo preko 16 forsirali su korištenje cijelog igrališta, no domaćina je u dresovima bilo samo 10, pa su gosti iz pristojnosti popustili i igralo se na polovici igrališta (onak ko limači ili zagići) i to 8 igrača u polju plus golman. Sudac domaći, ali neutralan i pošten, gotovo neprimjetan Petar Bedeniković.

I tako je krenuo. No, da stvar bude gora po domaćine, vrlo brzo ozlijedio se Stjepan Postružin, pa je u igru morala jedina zamjena. Bilo je to pravo pojačanje, ali za zagrebačke delegate, jer je u igru u dresu domaćina morao kao pomoćna radna snaga potpisnik ovih redova. Naravno da rezultat ovakvih utakmica i nije najvažnija stvar na svijetu, ali kao pravi sportaši i sportski djelatnici, ni jedni ni drugi nisu htjeli izgubiti, pa borbenosti barem nije nedostajalo. Na poluvremenu su vodili gosti sa 2:0, iskoristivši činjenicu da su imali dovoljan broj zamjena. No, zagorski su delegati u nastavak ušli bolje i nakon sjajnog prodora po desnoj strani Nikole Očića i ubačaja, jednu odbijenu loptu Jurica Putanec spremio je u gol. Imali su Zagorci i neke prilike za izjednačenje, ali kako nisu zabili, stigla je kazna u obliku još dva gola gostiju pa su predstavnici ZNS-a na koncu slavili sa 4:1.

Uz spomenute boje zagorskih delegata branili su i Juraj Sirovec, Darko Dlesk, Zoran Martinić, Ratomir Kramar, Robert Petrović i Stjepan Očić. Koliko se točno igralo zapravo je ostala tajna, jer kada je iskusni Bedeniković shvatio da se Zagorci neće vratiti u utakmicu, svirao je kraj. Nakon toga moglo je početi i treće poluvrijeme, u kojem nije bilo suca niti zbrajanja vremena, a u kojem su i domaćini bili puno kompletniji, jer su se pridružili i gospoda Kušan B., Ivančić Ž., Papišta S., Tuđa H., Biller V., Majsec J. i Mrkoci Z. Bilo je to na kraju jedno ugodno druženje kolega iz susjednih nogometnih regija, koje ima sve potrebno da preraste u tradiciju, pa se zagorski delegati već raduju uzvratu u Zagrebu. Tko zna, možda opet povedu i niže potpisanog.

Još članaka iz "Sport"

Facebook