Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Pobjede za Tondach i Zagorec KR 1 na dvoranskom prvenstvu

U organizaciji NK Rudar DZ u dvorani u Zaboku odigran Zimski turnir 2019.

  • Seniori NK Tondach

    Seniori NK Tondach


U organizaciji NK Rudar DZ, u nedjelju je završio službeni turnir za registrirane klubove KZŽ pod pokroviteljstvom NSKZŽ. Kao i uvodni kvalifikacijski vikend i ovaj završni donio je puno zanimljivih i uzbudljivih utakmica, i naravno poneko iznenađenje. Veterani su svoje utakmice osmine finala igrali već od srijede, zbog popunjenosti termina, a već prva utakmica donijela je veliki derbi dvije ekipe najvećih favorita Zagorca iz Krapine. Slavio je Zagorec 1 sa 2:1.

Nije to bio jedini klupski ogled u osmini finala. Naime, sastale su se i dvije ekipe Stubice, a također je slavila ''jedinica'' i to sa 4:0. Sigurni su bili i Straža koja je sa 4:1 pobijedila Matija Gubec 1, te Jedinstvo, koje je sa 3:0 slavilo protiv Ivančice, dok su sa 2:0 slavili Matija Gubec 2 protiv Klanjca i Radoboj protiv Oroslavja. Dvije utakmice završile su nakon izvođenja sedmeraca. Tondach i Zagorec VT igrali su 2:2, a sa konačnih 9:8 dalje je otišao Tondach. Rudar DZ i Mladost Z 1 su pak odigrali 1:1, a rulet penala otišao je na stranu Zabočana sa 4:3. Četvrtfinala su se igrala u subotu, ni jedna utakmica nije završila neodlučeno, a najzanimljivije je bilo u ogledu Mladosti Z 1 i Matije Gupca 2. Slavili su Zabočani sa 2:1. Možda i najveće iznenađenje je ispadanje lanjskog finalista Radoboja, kojeg je sa 7:2 izbacila Stubica. Branitelj naslova Zagorec KR 1 sa 4:2 pobijedio je Stražu, dok je Jedinstvo sa 4:1 bilo bolje od Tondacha.

Finale seniora Tondach - Pregrada

Festival sedmeraca u osmini i četvrt finalu

Seniori su osminu finala igrali u petak, a četvrtfinale u subotu. Bio je to pravi festival sedmeraca, jer čak 5 utakmica osmine finala i 3 dvoboja četvrtfinala morali su odlučiti ''penali''. Prva je polufinala dohvatila Ivančica, jedina koja do nedjelje ni jednom nije morala u rulet udara sa 7 metara.

U osmini finala Ivančica je sa 6:3 pobijedila Inkop, no ta će utakmica ostati nažalost upamćena po velikoj ozljedi jednog od najboljih igrača i strijelaca 1. zagorske lige Nikole Jakopca iz Inkopa, koji je jako teško ozlijedio koljeno. Najuvjerljiviji u osmini finala bio je Milengrad koji je sa 6:1 izbacio Mladost MB, dok je Oštrc sa 2:1 bio bolji od Toplica. Sve ostale utakmice odlučene su udarcima sa 7 metara. Mladost B i Matija Gubec igrali su 2:2, Mladost je prošla dalje a ukupnih 5:4. Pregrada i Omladinac također su igrali 2:2, a Pregrada je slavila s konačnih 5:4. U derbiju osmine finala Straža je dugo vodila 1:0 protiv Golubovca, koji iz deveterca, nakon 5,. akumuliranog prekršaja izjednačava, pa nakon sedmeraca pobjeđuje sa 8:7. Zagorec VT je u završnici stigao 1:3 protiv Tondacha i izjednačio, no nakon penala ipak dalje ide Tondach sa 6:4. Stubica je pak u završnici stigla 0:2 protiv Klanjca, i na kraju sa 4:2 ukupno prošla dalje.

U četvrtfinalu samo je jedna utakmica dobila pobjednika u 30 minuta. Ivančica je sa 3:0 pobijedila Mladost B. Pregrada i Golubovec odigrali su 2:2, pa je završnicu sa konačnih 5:4 izborila Pregrada, dakle identično kao i u somini finala. I Tondach je do polufinala došao nakon drugih penala. Odigrao je 1:1 protiv Stubice i na koncu slavio sa 4:3. Milengrad i Oštrc u osminu finala prošli su bez stresa dodatnih udaraca, ali su onda četvrtfinale završili 1:1. Milengrad je bio smireniji i sa 4:3 otišao do nedjeljnih borbi za medalje, kao jedini zagorski drugoligaš, no sasvim zasluženo, uz vrlo dobru igru.

Zagorec KR obranio naslov

Završnica veteranskog turnira počela je utakmicom dvoje zadnjih pobjednika ovog turnira. Lanjski pobjednik Zagorec KR 1 bio je uspješniji od predlanjskog pobjednika Jedinstva. Povelo je doduše Jedinstvo i to autogolom Miljenka Kunšteka, no u nastavku je uslijedio preokret, baš na krilima Kunšteka, koji je zabio dva gola. Tomica Vincelj dodao je još jedan za konačnih 3:1.

Veterani NK Zagorec

U drugom polufinalu Mladost Z je počela bolje i golovima Kristijana Pilskog i Josipa Hanžeka na odmor je otišla sa 2:0. U nastavku, nažalost došlo je do sudara glavama Tomislava Sentea i Siniše Leškovića, kojemu je stradala arkada. U zadnjih 5 minuta Stubica je probala uz maksimalan rizik, bez golmana, no nije uspjela, a u zadnjim trenucima Sente je u kontri zabio za konačnih 3:0. Utakmicu za 3. mjesto bolje je otvorilo Jedinstvo i u 6. minuti Tomislav Škreblin dovodi ih u vodstvo, a već u 7. minuti Danijel Klasić povisuje na 2:0. U nastavku Stubica pokušava, ali u 23. minuti Goran Zubić zabija za 3:0, a u 24. Klasić pogađa za 4:0 i praktički rješava utakmicu. Pobjedu su potvrdili Nebojša Skočaj u 26. i Stanko Radovečki u 27. minuti, a konačnih 7:0 postavio je Zubić u zadnjim sekundama. U velikom finalu poveo je Zagorec u 3. minuti i to iz kaznenog udarca, koji je malo uzburkao strasti.

Veterani NK Mladost Z

Naime, Zabočani su tvrdili da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora, no sudac Skozrit je ostao neumoljiv, kao i Miljenko Kunštek sa 7 metara za 1:0. U 6. minuti nakon odlične akcije Štroka i Kunšteka, na pravo mjestu se našao Ivica Smiljanec i zabio za 2:0. Još jednu prekrasnu akciju odigrali su u 14. minuti Kunštek, Zubić i Varjačić, koji pogađa za 3:0, rezultata s kojim se otišlo na odmor. Svaki eventualni povratak Mladosti u utakmicu spriječio je Smiljanec golom za 4:0 u 20. minuti. Bio mu je to 9. gol, kojim je osigurao i naslov najboljeg strijelca kod veterana. U zadnjoj minuti Varjačić je zabio za konačnih 5:0 i novu titulu za Zagorec.

Veterani NK Stubica Veterani NK Jedinstvo

Tondach pobjednik kod seniora

Seniorska završnica počela je utakmicom Ivančice i Pregrade. Ivančica je i lani bila u polufinalu, te je i ove godine dokazala da igra odličan mali nogomet. Pregrada je pak na putu u polufinale izbacila i Golubovec pa se očekivala još jedna neizvjesna utakmica. U prvih 15 minuta vidjeli smo tvrdu utakmicu čvrstih ekipa, bez previše rizika, sa pokojom prilikom, ali bez golova. Iako se i u nastavku ušlo jednako čvrsto, u središnjici poluvremena, Luka Kantoci se izvrsno snašao pred golom Ivančice i iz gužve doveo Pregradu u vodstvo.

Pregrada - Ivančica (seniori)

U 26. minuti nakon neizravnog udarca za Pregradu, Luka Kantolić je pronašao sa 6-7 metara rupu u obrani Ivančice i doveo Pregradu do velikih 2:0.  U završnici Ivančica vadi golmana, i 2 minute prije kraja Mario Šumiga uspijeva smanjiti na 2:1, no minutu prije kraja Kantolić preko cijelog igrališta pogađa prazan gol za konačnih 3:1. Drugo je pak polufinale počelo ranim golom Tondacha. Marko Mlinarić na centru je uzeo jednu loptu i preciznim udarcem sa 15-tak metara pogodio za 1:0.  No, vrlo brzo u 3. minuti Nikola Sokser izjednačava,  a u 8. minuti Sokser korsiti grešku golmana Družinca, koji mu praktički dodaje loptu i Milengrad prelazi u vodstvo.

No, u 13. minuti nakon gužve pred golom Milengrada, lopta pogađa u ruku nekoga iz obrane, a sudac Skozrit svira kazneni udarac. Andrija Frančina je siguran sa 7 metara za 2:2.  U nastavku čvrsta i neizvjesna utakmica, no u 24. minuti Mlinarić uspijeva vratiti prednost na stranu Tondacha. Milengrad u završnici kreće na sve ili ništa, sa igračem-golmanom, i na ulasku u zadnju minutu promašuje izvrsnu priliku, a u samoj završnici Mario Čehulić postavlja konačnih 4:2. Utakmicu za 3. mjesto bolje je otvorila Ivančica, koju je već u 5. minuti u vodstvo doveo Marko Jurković, a u 7. je Nikica Paradi povisio na 2:0. Imao je i Milengrad 2 izvrsne prigode u prvih 10 minuta, ali bez realizacije.

Seniori NK Pregrada

U nastavku, u 21. minuti Milengrad se vraća u utakmicu golom Danijela Svornika. No, u 25. minuti Jurković pogađa za 3:1, a u 27. Šumiga za 4:1. Makopek Pušec je u 29. minuti smanjio na 4:0, no snage i vremena za preokret nije bilo. Finalna utakmica je u prvih 15 minuta ponudila malo prilika. Igralo se čvrsto, no u 11. minuti Danijel Merkaš je osvojio jednu loptu na centru, potegnuo nekoliko metara i zabio za 1:0. Čvrsto je nastavljeno u i nastavku, Pregrada se sve više otvarala, pa je Tondach u 27. minuti izveo kontu, koju je u 2:0 pretvorio Čehulić. U zadnje dvije minute Pregrada je pokušala sa igračem-golmanom, no u 29. minuti nakon 5. akumuliranog prekršaja Pregrade, Andrija Frančina je sa 9 metara pogodio za 3:0 i naslov za Tondach.

Seniori NK Ivančica

Najbolji igrači Andrija Frančina  i Tomica Vincelj  


Kao i svaki turnir i ovaj je dobio proglašenje i najboljih pojedinaca. Tako je za najboljeg igrača kod seniora proglašen Andrija Frančina iz pobjedničkog Tondacha, za najboljeg golmana njegov suigrač Leon Voloder, dok je najbolji strijelac bio Danijel Svornik iz Milengrada sa 8 golova. Kod veterana sva priznanja otišla su za sjajni Zagorec. Za najboljeg igrača proglašen je Tomica Vincelj, najbolji golman je Danijel Končevski, a titulu najboljeg strijelca zaslužio je Ivica Smiljanec, koji je zabio 9 golova.

Pehare kapetanima ekipa i pojedincima dijelili su brojni ugledni gosti, kao i predstavnici organizatora: zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, predsjednik NSKZŽ Stjepan Merkaš, predsjednik Stručne komisije NSKZŽ Božidar Smrekar, tajnik NSKZŽ Juraj Sirovec, počasni predsjednik NK Rudar DZ Stjepan Fotivec, tajnik Damir Cujzek, te trener i trenerica u klubu Nenad Kovačić i Maja Gregurić

Izvrsna organizacija Rudara DZ


Turnir je protekao u izvrsnoj organizaciji NK Rudar DZ, čiji su brojni članovi obavljali brojne dužnosti, kako bi svih 9 natjecateljskih dana proteklu u najboljem radu. Sve je budnim okom pratio i predsjednik Mario Videk, a za zapisničkim stolom neumorno su djelovali Damir Cujzek-Bubi i najsimpatičnija osoba u dvorani Maja Gregurić, inače trenerica mlađih kategorija u NK Rudar DZ.

Sudili Skozrit, Pešec i Kožar


Svih 9 natjecateljskih dana odradila su 3 suca, mogli bi reći iz tri različite generacije. Bili su to iskusni legendarni, i malo uvredljivi Franjo Skozrit, te Stjepan Pešec i Nikola Kožar.

REZULTATI ZAVRŠNICE:

Seniori: osmina finala: Inkop – Ivančica 3:6 (Jakopec, Vukić, Potočki/M. Jurković 3, Šumiga, Živković, Savnik); Mladost B – Matija Gubec 5:4 p (2:2) (Mikulec, D. Brčić/Jakopec, Suhina); Pregrada – Omladinac 5:4 p (2:2) (Kantoci, Kantolić/Juhar, J. Horvat); Straža – Golubovec 7:8 p (1:1), (Jutriša/Josipović); Tondach – Zagorec VT 6:4 p (3:3) (Borovčak, Merkaš, Hendija/Tomašković, Sever, Kontrec); Klanjec – Stubica 2:4 p (2:2) (Šurina, I. Petrišić/Zaplatić, Drempetić); Milengrad – Mladost MB 6:1 (Svornik 3, Sokser, Pohulek, Frajtak (AG)/Tomurad; Toplice – Oštrc 1:2 (Belošević/Lajšić, Mijatović)  četvrtfinale: Ivančica – Mladost B 3:0 (Živković, Havoić, Šumiga); Pregrada – Golubovec 5:4 p (2:2) (Kantolić 2/Kanceljak, Mat. Bobek), Tondach – Stubica 4:3 p (1:1) (Merkaš/Korman), Milengrad – Oštrc 4:3 p (1:1) (Svornik/Mijatović); polufinale: Ivančica – Pregrada 1:3 (Kantoci, Kantolić 2/Šumiga), Tondach – Milengrad 4:2 (Mlinarić 2, Frančina, Čehulić/Sokser 2)

za 3. mjesto IVANČICA– MILENGRAD 4:2 (2:0), SUCI: Kožar-Skozrit, STRIJELCI: 1:0 M. Jurković 5', 2:0 Paradi 7', 2:1 Svornik 21', 3:1 M. Jurković 25', 4:1 Šumiga 27', 4:2 Makopek Pušec 29';  IVANČICA: Nuli, Havoić, Šumiga, Pavlek, Paradi, M. Jurković, Živković, Savnik, Haban; Trener: Tukač; MILENGRAD: Petrinić, Svornik, Pohulek, Vidak, Mikulčić, Kranjec, Makopek Pušec, Sokser, Šamec

finale: PREGRADA - TONDACH 0:3 (0:1) SUCI: Kožar-Pešec, STRIJELCI: 0:1 Merkaš 11', 0:2 Čehulić 27', 0:3 Frančina 29'; PREGRADA: Vnuk, Pondeljak, Belošević, Golubić, Menjački, Kantoci, Kantolić, Vdović, Krog, Čuček, Trener: Mikša; TONDACH: Voloder, Frtalj, Merlin, Čehulić, Frančina, L. Jurina, Mlinarić, Borovčak, Merkaš, R. Jurina; Trener: Bartolić

Veterani: osmina finala: Zagorec KR 1- Zagorec KR 2 2:1 (D. Ferček, Vincelj/Antolić); Matija Gubec – Straža 1:4 (B. Drempetić/Zubić 2, Vidiček, Žerjav); Jedinstvo – Ivančica 3:0 (Radovečki, Skočaj, Škreblin); Tondach – Zagorec VT 9:8 p (2:2) (Martinić, Pustak/Pavlinić, D. Halambek); Matija Gubec 2 – Klanjec 2:0 (N. Labaš, Haramustek); Rudar DZ – Mladost Z 3:4 p (1:1) (M. Videk/Pilski); Stubica 1- Stubica 2 4:0 (M. Glavač, Lisak, Grabušić, D. Glavač); Radoboj – Oroslavje 2:0 (Zaplatić 2);  četvrtfinale: Zagorec KR 1 – Straža 4:2 (Štrok, Zubić, Vincelj, Šerek/Halužan, Turner); Jedinstvo – Tondach 4:1 (Zubić 2, Roginić, Celjak/Adžić); Matija Gubec 2 – Mladost Z 1 1:2 (Sente (AG)/Pilski, J. Hanžek); Stubica 1 – Radoboj 7:2 (Brezak 2, Grabušić 2, D. Glavač 2, M. Glavač/Košutić, Dlesk); polufinale: Zagorec KR – Jedinstvo 3:1 (Kunštek 2, Vincelj/Kunštek (AG); Mladost Z – Stubica 3:0 (J. Hanžek, Pilski, Sente)

za 3. mjesto JEDINSTVO – STUBICA 1 7:0 (2:0) SUCI: Pešec-Skozrit, STRIJELCI: 1:0 T. Škreblin 6', 2:0 Klasić 7', 3:0 Zubić 23', 4:0 Klasić 24', 5:0 Skočaj 26', 6:0 Radovečki 27', Zubić 30'; JEDINSTVO: Celjak, T. Škreblin, Roginić, Klasić, Skočaj, Radovečki, Bobek, Šćuric, D. Škreblin, Zubić: STUBICA 1: T. Glavač, D. Glavač, M. Glavač, Mirt, Lešković, Kontent, Lisak, Brezak, Grabušić, Pavalić; Trener: Korman

finale: ZAGOREC KR I – MLADOST Z 1 5:0 (3:0) SUCI: Pešec-Skozrit, STRIJELCI; 1:0 Kunštek 3', 2:0 Smiljanec 6', 3:0 Varjačić 14', 4:0 Smiljanec 20', 5:0 Varjačić 30'; ZAGOREC KR I: Končevski, D. Ferček, A. Ferček, Zubić, Varjačić, Vincelj, Smiljanec, Štrok, Šerek, Kunštek; Trener: Šimunić; MLADOST Z 1: Kos, J. Hanžek, Sente, Pilski, Đurđević, I. Hanžek, Tuđa, Dominko, Tisanić, Nesek; Trener: Celjak

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook