Prethodni članak
Sljedeći članak

FINALE PRVENSTVA HRVATSKE U COMBAT SAVATEU: Odličan borilački spektakl u Zaboku

Savate klub Đidara po prvi put je bila domaćin ovakvom natjecanju


U nedjelju su u Zaboku održane finalne borbe Prvenstva Hrvatske u combat savateu, kojeg je organizirao Savate klub Đidara iz Zaboka. Ovaj događaj probudio je veliki interes sportske javnosti pa se u zabočkoj novoj sportskoj dvorani okupilo oko 600 posjetitelja. Sam program otvoren je s tri revijalna meča od kojih je najzanimljiviji bio meč u kojem su se sastali domaći borac Marko Vrbanec i Valentino Blažinić iz Savate kluba Stubica, a u kojem je pobjedu odnio Vrbanec. Uslijedila je prezentacija savatea kao borilačke vještine koju su održali uglavnom mladi borci iz savate kluba Kobra iz Marije Bistrice i Savate kluba Stubica iz Donje Stubice.

Nakon uvodnih revijalnih mečeva i prezentacije savatea u ring su prvi izašli juniori. U kategoriji do 56 kilograma sastali su se Dario Kontak iz Savate kluba Varaždin i Alen Nokaj iz Savate kluba Čigra iz Svetog Ivana Zeline. Meč je završen prekidom u prvoj rundi nakon odličnog direkta u glavu Nokaja. Drugi juniorski finalni meč u kategoriji do 65 kg bio je ispod svih očekivanja. Sastali su se dva borca iz splitskog Pit bulla Muhamed Deskaj i Roko Doždor kojega je u trećoj rundi Doždor predao. Nešto zanimljiviji bio je meč u kategoriji do 75 kg gdje su se sastali Bruno Ninčević iz Pit Bulla i Antonio Rukavina iz varađdinske Omege. Odlukom sudaca pobjedu je odnio Ninčević. U kategoriji do 85 kg snage su odmjerili Jadre Pavičić iz Savate kluba Kraljevec iz Sesvetskog Kraljevc i Luka Žuljević iz splitskog Pit Bulla. U trećoj rundi nakon nekoliko uzastopnih low kickova u nogu Pavičić je pao i nije više mogao nastaviti meč.

Seniorsko finale otvorile su djevojke. U kategoriji do 65 kg sastale su se Lucija Regvat iz Savate kluba Titan Gym iz Zagreba i Kristina Sokolić iz Omege Varaždin. Lucija je dominirala cijelim mečem i zasluženo osnijela pobjedu odlukom sudaca. U kategoriji do 75 kg trebale su se sastati Marija Kosi iz varaždinske Omege i Štefica Bubnjarić iz Savate kluba Šimunec Gym iz Varaždina, ali se Bubnjarić povrijedila prije meča i naslovom prvakinje Hrvatske okitila se Kosi bez borbe. Uslijedio je meč koji je na kraju proglašen najboljim mečem večeri u kategoriji do 85 kg između Ele Vrančić iz zabočke Đidare i Martine Žilić iz Čigre Sveti Ivan Zelina. Nakon vrlo zanimljive i žestoke borbe u četvrtoj rundi, nakon niza silovitih udaraca Ele Vrančić sudac prekida meč.
Nakon žena ring su preuzeli muški. Prvi je bio meč između Antuna Viličića iz Savate kluba Varaždin i Miroslava Tustića iz Savate kluba Stubica u kategoriji do 75 kg. Viličić je odmah žestoko krenuo u meč i na kraju je odnio pobjedu nakon prekida. U posljednjem meču večeri vidjeli smo dva zagorska borca Marka Gospočića iz Savate kluba Stubica i Martina Dvorskog iz Đidare. Gospočić je mnogo bolje ušao u meč i nakon niza žestokih udaraca nokautirao je Dvorskog. Marko Gospočić ujedno je proglašen i najboljim borcem večeri. Na kraju sve pohvale organizatoru uz nadu da ćemo u Zaboku gledati još mnogo ovako kvalitetnih mečeva.

Još članaka iz "Sport"

Facebook