Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo koga su podržali skupštinari Nogometnog saveza KZŽ

Odluka je donesena jednoglasno


U prostorijama DVD-a Zabok u Zaboku održana je Redovna godišnja skupština NS KZŽ na kojoj je prisutvovalo 27 od 33 članova koliko broji Skupština. Kao gosti zagorskim nogometnim djelatnicima skupštini su nazočili Alojzije Šupraha član I. O. Hrvatskog nogometnog saveza, Boris Durlen član UEFA Komisije za mali nogomet i naravno nezaobilazni Zorislav Srebrić viši savjetnik Davora Šukera, predsjednika HNS-a.

Skupštinu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš-Krojf. Odmah potom Merkaš je ukratko prezentirao plan i program koji su skupštinari jednoglasno prihvatili. Ove će godine NS KZŽ imati na raspolaganju budžet od 500.000. Nakon Izvršnog odbora i skupštinari su jednoglasno prihvatili kandidaturu Davora Šukera za predsjednika HNS-a. Zastupnik NS KZŽ u Skupštini HNS-a logično će biti Stjepan Merkaš, a slučaju njegovog nepredvieđenog izostanka njegova zamjena je Željko Hren, a bude li nekim slučajem i on spriječen na skupštini će biti prisutan Ivan Jurina. I ta je odluka prošla jednoglasno.

- Logično je da podupiremo Davora Šukera s kojim imamo odlično suradnju. Čekali smo da ga predloži Zagrebački NS, a nakon toga i naš I. O. i Skupština dao mu je bezerezervnu i jednoglasnu podršku. Iza nas je jedna iznimno uspješna godina u kojoj smo dobili u vlasništvo prostorije u kojima djelujemo, čime se može pohvaliti malo koja sportska udruga. Ponekad ni sam ne vjerujem da smo uspjeli u tome. Raduju me dobri rezultati Zagorca, Gaja, zabočke Mladosti u višim rangovima. I naš zagorski nogomet sve je zanimljiviji. Iskorak su napravili i suci i delegati. Šlag na tortu trebala biti izgradnja igrališta s umjetnom travom na pomoćnom igralištu NK Zagorec u Krapini, koje bi već na proljeće moglo biti u funkciji. – zadovoljan je Merkaš.

U ime gostiju po običaju vrlo opširan govor održao je Zorislav Srebrić, pa su Šupraha i Durlen odustali od obraćanja. Srebrić je podsjetio na najvažnije događaje u kojem je sudjelovao HNS u prošloj godini.

Marku Franjkoviću nagrada za izniman doprinos zagorskom nogometu

Na samom kraju sjednice predsjedni Merkaš dodijelo je Dragi Bartoliću album sa slikama sa utakmice NK Rudar Mihovljani Reprezentacija Hrvatskog zagorja protiv Hrvatske U-19, koja je odigrana povodom 80 godina postojanja kluba.

Najdirljiviji moment skupštine bila je dodjela posebnog priznanja Marku Franjkoviću za iznimne zasluge u zagorskom nogometu. Ova nagrada nije mogla doći u bolje ruke.

- Presretan sam, ovaj je jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri. Iza ove nagrade stoje godine i godine teškog rada. Veliku većinu svog života proveo sam u nogometu i živio sam za dan kada ću dobiti ovu nagradu – izjavio nam je Marko Franjković.

- Nagrada nije mogla doći u bolje ruke. Marko Franjković cijeli je svoj život posvetio nogometu. Vukao je omladinske kategorije kako u Oroslavju, tako i u NS KZŽ. Jedno vrijeme bio je i glavni instruktor. Velika mu hvala za sve dobro što je napravio za zagorski nogomet – nadovezao se Stjepan Merkaš.


Stjepan Merkaš: „Hrvatska će proći skupinu“

Redovna skupština održana je samo sat vremena nakon što su u Rusiji izvučeni parovi za Svjetsko prvenstvo u nogometu. Hrvatska je kao što već svi znaju u vrlo teškoj skupini s Argentinom, Islandom i Nigerijom, s kojom i otvara SP. Ovo je peto uzastopno SP na kojem nastupa Hrvatska, što je već veliki uspjeh za našu malu zemlju, osobito u situaciji dok se jedni Talijani koji ulažu milijune u nogomet nisu kvalificirali, a Rusiju neće vidjeti ni jedna Nizozemska. Predsjednik NS KZŽ sigurni smo neće propustiti ni ovo Svjetko prvenstvo i biti će uz „vatrene“ u Rusiji, kao i na svim dosadašnjim SP.

- Skupina je jaka, ali i mi smo jaki. Vjerujem da možemo pobijediti Island i Nigeriju, dok će s Argentinom biti znatno teže, no vjerujem da i njima možemo parirati. Siguran sam da možemo proći skupinu, a nakon toga je svašta moguće – komentirao je ždrijeb Stjepan Merkaš.

Još članaka iz "Sport"

Facebook