Prethodni članak
Sljedeći članak

Europsko prvenstvo u jet skiju: Tihomir Kotarski viceprvak Europe u Off shore utrci

Kotarski je u cilj stigao treći, no kako je prvoplasirani vozač u utrci bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pripalo mu je drugo mjesto odmah iza Amerikanca s hrvatskom licencom, Antonyja Radetića


Zlatabistričanin Tihomir Kotarski dugo će pamtiti Off shore utrku koja se održala u sklopu Europskog prvenstva u jet skiju u Zadru. S posuđenim jet skijem Kotarski je postao viceprvak Europe u 250 kilometra dugoj i dvodnevnoj utrci od Zadra do Vira. Kotarski je u cilj stigao treći, no kako je prvoplasirani vozč u utrci bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pripalo mu je drugo mjesto odmah iza Amerikanca s hrvatskom licencom, Antonyja Radetića.

-Prvog dana na mirnom moru moja serijska Yamaha nije mogla parirati jetovima koji su išli i po 20 milja brže. Drugog dana na velikim valovima presudila je moja fizička sprema i uspio sam se probiti do drugog mjesta i naslova viceprvaka Europe, presretan sam.-izjavio nam je Tihomir Kotarski nakon utrke.
Najbolji hrvatski jet ski vozač, Slaven Ivančić, nastupio je u klasi GP 2 i u elitnoj GP 1 klasi. Puno je više očekivao u klasi GP 2, gdje su jetovi s manje preinaka, no u toj je klasi zauzeo 6. mjesto, dok je u elitnoj GP 1 klasi bio četvrti, a od postolja i trećeg mjesta dijelio ga je samo jedan bod. Slaven je nažalost kao i obično bio suočen s brojnim problemima na samoj utrci. Prvo je morao odustati u kvalifikacijama zbog kvara na jetu, a u nedjelju mu se povratila ozljeda leđa, tako da se u utrku vratio nakon intervencije liječnika.

- Bio sam strašno motiviran za utrku u "svom" Zadru, osjećao sam se 100% spreman i jedva sam čekao da utrka počne. No kao i mnogo puta do sada sreća mi je okrenula leđa. Na kraju sam stisnuo zube i odvozio dvije najjače utrke u GP 1, pretekao i neke favorite, ali ni to nije bilo dovoljno za postolje - pomalo razočaran bio je Ivančić.

U konkurenciji juniora nastupio je Zagrepčani Karlo Brezni, trenutno najperspektivniji hrvatski jet ski vozač, koji je nakon dvodnevnih utrka završio na četvrtom mjestu.
Druga finalna utrka Europskog prvenstva vozit će se krajem lipnja u Portugalu, no hrvatski puleni nisu sigurni hoće li putovati tamo zbog duljine puta i troškova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook