Prethodni članak
Sljedeći članak

EUROPSKI KICKBOXING KUP: Sedam zlata za Zmaj iz Bedekovčine

Dobre nastupe imali su i Krapina, Ninja i Bušido

  • Ekipa Zmaja

    Ekipa Zmaja


U organizaciji  kickboxing kluba Tigar u Karlovcu je održan WAKO Europski kickboxing kup koji je okupio 1890 natjecatelja iz 179 klubova iz 31 države. Zanimljivo je da najviše, 477 prijava, stiglo iz Mađarske, dok je iz Hrvatske stigla 471 prijava. Brojni su bili Slovenci (152), Talijani (125), a kako je Europski kickboxing kup bio otvorenog tipa, bil je i natjecatelja iz SAD-a, Tunisa, Egipta, pa čak i iz Indije i Portorika.

Zagorske snage predvodio je naravno Zmaj iz Bedekovčine koji je put Karlovca krenuo s pet boraca. Zmajevci su posebno dominirali disciplinom kick-light. Sjajna Diana Franke okitila se dvostrukim naslovom osvajčice europskog kupa u toj disciplini. Diana je bila zlatna u konkurenciji seniorki do 65 kg, kao i u kategoriji do 70 kg. Dvostruka osvajačica europskog kupa u kick lightu postala je i Elena Ljubek koja je pobijedila u kategoriji do 42 kg, kako kod starijih kadetkinja počentinca, tako i kod starijih kadetkinja. U juniorskoj konkurenciji Stjepan Sedak osvojio je europski kup u kategoriji do 57 kg, a Ivan Bertić isti je uspjeh ponovio u kategoriji do 74 kg, dok je Ana Sovec u kategoriji do 55 kg kod starijih kadetkinja bila srebrna. Tako su „zmajevci“ u kick-lightu osvojili šest zlata i jedno srebro. 

Zlatu u kick lightu, Ivan Bertić pridružio je i zlato u light contactu i to kod juniora u kategoriji do 84 kg. Bertić je stigao i do srebra kod seniora u istoj kategoriji, a srebro je oko vrata stavila  i Elena Ljubek u konkurenciji starijih kadetkinja i to u kategoriji do 42 kg. Ana Sovec i Stjepan Sedak morali su se zadovoljiti petim mjestima u light contactu.

Dobri nastupi Krapine, Ninje i Bušida

 Ekipu Krapine predvodila je Antonela Cesarec koja je kod mlađih kadetkinja u kategoriji Grand champion osvojila zlatnu medalju u pointfightingu. Nikolina Rebić osvojila je peto mjesto kod starijih kadetkinja početnica, dok je Borna Topolovec zavšio na devetom mjestu.

Antonela Cesarec na najvišem postolju

Uspješna je bila i ekipa KBK Ninja iz Zaboka. U konkurenciji dječaka početnika Julijan Vukić osvojio je srebro u disciplini pointfighitng. Kod starijih kadetkinja Leona Bartolin je osvojila broncu u kategoriji do 50 kg, dok je Leonardo Čvek bio brončani u light-contactu, a u pointfightingu je osvojio devet mjesto. Iz redova Ninje na Europskom kupu nastupili su i Nikola Vukić, Gabrijel Latin i Elena Čvek.

Ekipa Ninje

Bušido iz Svetog Križa Začretja kući se vratio s jednim srebrom, a osvojila ga je Antonija Škreblin u kod starijih kadetkinja početnica u kategoriji do 65 kg.

Još članaka iz "Sport"

Facebook