Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Benića za zasluženo slavlje gostiju

15. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, KLANJEC - Sesvetski Kraljevec 0:2


Klanjec se porazom oprostio od polusezone u IV. NL-središte Zagreb - skupina A. U posljednjem jesenskom kolu bodove iz Klanjca odnio je Sesvetski Kraljevec koji je slavio rezultatom 2:0 uz dva pogotka Daria Benića. Sve čestitke strijelcu koji je utakmicu odigrao sa slomljenom rukom i donio vrijedne bodove svojoj momčadi. Nije to bila neka osobito kvalitetna utakmica, po rezultatu bi se činilo da su gosti dominirali, no oni su jednostavno bili organiziraniji i koncentriraniji, što im je na kraju donijelo pobjedu. Domaći su odigrali dobro prvo poluvrijeme, da bi nakon vodećeg pogotka gostiju potpuno nestali s travnjaka.

U 9. minuti F. Pavlinić odlično pronalazi Drčića koji dva puta dobro puca, ali gostujući blok čisti je dva puta na mjestu. Gosti prvi puta prijeti u 13. minuti preko Patruna koji dobro puca iz daljine, ali Žigman skreće loptu u korner. Dvije minute kasnije na drugoj strani Drčić odlično pronalazi F. Pavlinića koji prvo puca u vratara, a onda još jednom u blok. U 25. minuti Jelić je odlično centirao za Patruna koji s dva metra puca glavom preko gola. Benić je svoje pogotke u nastavku najavio dobrim udarcem u 36. minuti kojeg je Žigman odbio u korner. Najbolju priliku domaći propuštaju u 40. minuti kada F. Pavlinić odlično pronalazi K. Pavlinića, a ovaj s pet metara udaljenosti puca pokraj gola.

Male je igre bilo u nastavku. Samo su dva pogotka Daria Benića vrijedna spomena, a plod su velikih pogrešaka domaće obrane.  U 53. minuti griješi Vrabec, gosti odigravaju kontru, Benić je sam na 16 metara i precizinim prizemnim udarcem sprema loptu u mrežu za 0:1. Isti je igrač se u 77. minuti odlično ubacio ispred nesmotrenog Bogovića i sam krenuo prema Žimganu i gotovo po sredini spremio loptu u mrežu za konačnih 0:2.

KLANJEC - SESVETSKI KRALJEVEC 0:2 (0:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 100, SUCI: Forko, Cindrić i Jelić.

STRIJELAC: 0:1 Benić 53', 0:2 Benić 77'.

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Zrnc, Drčić, K. Pavlinić, Lovrek (82' Pleško), Humski (65' F. Petrišić), Vrabec, Leš, I. Petrišić. TRENER: Dragutin Tomašković

SESVETSKI KRALJEVEC: Jurić-Bare, Pajvot, Benić (90' Čančar), Matijević, Jelić, Koprić, Obadić (58'Baković), Patrun, Pavlović (58' Krnjić), Marić (78' Zeljko), Jurić (46' Jug). TRENER: Nikola Pustak

Još članaka iz "Sport"

Facebook