Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva igrača Cedevite pojačala momčad Zaboka

Vodstvo Zaboka u dogovoru s Cedevitom redove Zaboka osnažilo je dvojicom mladih i perspektivnih košarkaša

  • Antonio Jordano i Lovro Buljević

    Antonio Jordano i Lovro Buljević


Nakon utakmice sa Splitom bilo je jasno da Zabok mora u svoje redove dovesti barem dva igrača, jer se roster odlaskom Svena Smajlagića i ozljedom Franka Kalpića suzio. Vodstvo Zaboka u dogovoru s Cedevitom redove Zaboka osnažilo je dvojicom mladih i perspektivnih košarkaša, Lovrom Buljevićem i Antoniom Jordanom. Obojica spadaju među najperspektivnije košarkaše Hrvatske.

Lovro Buljević visok je 210 centimetara, ali primarna mu je pozicija broj četiri, iako će ga Perinčić vjerojatno koristiti i na poziciji pet, kao zamjenu za Vlaića. Ima odličan timing za skok, ali i dobar šut za tri. Buljević je na sebe skrenuo pažnju 2014. kada je kao petnaestogodišnjak bio jedan od najboljih pojedinaca na Jordan Brand Classicu u New Yorku. U ljetnom prijelaznom roku 2016. prešao je iz Cibone u Cedevitu, a sada nakon uspješne karijere u mlađe dobnim kategorijama, u Zaboku traži svoje mjesto pod suncem u seniorskim vodama.

- Imao sam nekoliko ponuda, ali odlučio sam se za Zabok i mislim da nisam pogriješio. Uvjeti za treniranje su odlični, a Zabok ima momčad koja može izboriti play off. Od sebe očekujem još jedan iskorak prema naprijed – riječi su Lovre Buljevića.

Antonio Jordano visok je 191 cm, a raspoloživ na pozicijama jedan i dva. On je krajem studenog u utakmici juniorske ABA lige postigao 10 trica iz 15 pokušaja, no za prvu momčad odigrao je samo tri prvenstvene utakmice u kojima je imao prosjek od 9,7 koševa. Njegova prvenstvena zadaća bit će na poziciji jedan. Uz dobar šut za tri, iznimno je agresivan u obrani.

- Trener Perinčić pitao me da li be se želio okušati u Zaboku, a ja nisam puno razmišljao. Prvi dojmovi su odlični, od momčadi, trenera do uvjeta treniranja, sve je na svom mjestu. Na meni je samo da radim i da iz utakmice u utakmicu budem što bolji – govori nam Jordano.

Trener Perinčić iznimno je zadovoljan što su ova dva mlada košarkaša odlučila nastaviti karijeru u Zaboku, a njihovim dolaskom, neki igrači će se moći vratiti na prirodne pozicije, prije svega Vučić i Kalpić kada se oporavi od ozljede.

Nažalost Buljević i Jordano svoj će prvi službeni nastup za Zabok imati tek u 14. kolu ili prvom kolu nastavka prevenstva, kada Zabok 26. siječnja gostuje kod Šibenika. Iz razloga što su bili registrirani za Cedevitu, nisu imali pravo igrati kup protiv Alkara, a neće moći igrati ni utakmicu 12. kola kada Zabok dočekuje Cibonu, kao ni utakmicu 13. kola u kojoj Zabok gostuje kod Hermes Analtice.

Još članaka iz "Sport"

Facebook