Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobar otpor zelenih lideru

8. kolo I. Hrvatske malonogometne lige, Novo Vrijeme – JESENJE 5:2


Unatoč porazu od 5:2, Jesenje je ostavilo sasvim dobar dojam kod prvaka i lidera na ljestvici. Novo Vrijeme imalo je težak tjedan u kojem je doživjelo dva poraza, pa si novi luksuz neuspjeha unatoč umoru nije moglo dozvoliti. O igri Jesenja možda najbolje govori činjenica da ih je 400 gledatelja u Gradskoj dvorani u Makarskoj nakon utakmice ispratilo gromoglasnim aplauzom. Iako je ovaj tjedan došlo do smjene trenera u Jesenju, novi trener Grdović nije sredio papire, pa u Makarsku nije ni putovao, što je bio dodatni hendikep za goste.

A počelo je kao iz bajke. Gamilec je u 6. minuti savladao Baškovića iz drugog pokušaja i iznenađujuće doveo „zelene“ u vodstvo (0:1). Dobru priliku za povećanje vodstvo imao je Rumbak, da bi u 14. minuti Babić vratio stvari na početak. Činilo se da će se na veliki odmor bez prednosti za bilo koju momčad, a onda je Kazazić pogodio za 2:1.

Početkom nastavka Jesenje je stislo, a sjajnu priliku za poravnanje promašuje Kovačec, koji ne pogađa prazna vrata. I kako to biva slijedi kazna. Babić je u samo dvije minute iz individualnih akcija postigao dva pogotka i domaći su vodili sa 4:1. U periodu od 31. do 36. minute Jesenje je čak tri puta gađalo vratnicu (dva puta Cvilko, jednom Rumbak), no rezultat se nije mijenjao. Minutu prije kraja Sokol povećava vodstvo domaćih na 5:1, da bi već u idućem napadu Rumbak odlično petom servirao loptu Švaljeku koji postavlja konačnih 5:2.

U petak protiv Futsal Dinama s Grdovićem na klupi

U petak zeleni iz Jesenja imaju novo domaće iskušenje. Na megdan im u Krapinu stiže Futsal Dinamo, neugodan protivnik, koji ove sezone nije uvjerljiv kao prijašnjih sezona. Jesenje će biti jači za trenera Grdovića u toj utakmici, a šuška se da bi se mogla pojaviti i dva igrača Zagorca u sastavu. Nažalost neće biti Vincelja, koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije. Utakmica se igra s početkom od 20 sati, a bit će prenošena na kanalu Arena sport. Bit će to još jedan istinski nogometni spektakl.
-Nadam se punoj dvorani i velikoj podršci naših navijača. Puno će nam značiti što će s nama biti naš novi trener, Robert Grdović, čije će nam iskustvo biti od neprocjenjive važnosti. Nadamo se da ćemo našim vjernim navijačima konačno priuštiti prvo pobjedu, koja bi nam puno značila za nastavak prvenstva – riječi su Renata Rumbaka, ponajboljeg igrača Jesenja.

NOVO VRIJEME – JESENJE 5:2 (2:1).

MAKARSKA: GSD Makarska, GLEDATELJA: 400, SUCI: Šimatović i Lulić (oba iz Gospića).
STRIJELCI: 0:1 Gamilec 6', 1:1 Babić 14', 2:1 Kazazić 19', 3:1 Babić 31', 4:1 Babić 33', 5:1 Sokol 39', 5:2 Švaljek 39'.
NOVO VRIJEME: Bašković, Vuković, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Buljan, Andrijašević, Nižetić, Babić, Perković, Herceg. TRENER: Teo Strunje
JESENJE: Končevski, Kovačec, Janžek, Cvilko, Strabić, Švaljek, Rumbak, Vincelj, Gamilec, Puljek, Malogorski. TRENER: Željko Kovačec
AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Novo Vrijeme: 10 (5+5); Jesenje: 8 (4+4).

Ostali rezultati 8. kola:
Crnica – Universitas 3:3
Brod 035 – Alumnus 10:5
Futsal Dinamo – Vrgorac 3:4
Uspinjača Gimka – Square 3:1
Split – Osijek Kelme 3:1

Parovi 9. kola: JESENJE – Futsal Dinamo (Kraina, petak 30. 11. u 20 sati), Osijek Kelme – Crnica, Square – Split, Vrgorac – Uspinjača Gimka, Alumnus – Novo Vrijeme, Universitas – Brod 035.

Još članaka iz "Sport"

Facebook