Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor Iskrić pogodio za nastavak sjajne priče iz Mača

6. kolo IV. NL-središte Zagreb, GAJ MAČE - Sava Strmec 1:0 (1:0)


Sjajna priča iz Mača se nastavlja. Nakon 6 odigranih kola Gaj ima pet pobjeda i jedan remi i sa 16 osvojenih bodova od ovoga kola sam drži vrh, nakon što je Bistra remizirala s petrinjskom Mladosti. Gaj je jedina momčad koja nakon 6 kola nije primila pogodak i ima impresivnu gol-razliku od 10:0. Vratari Trčak i Škof 540 minuta nisu primili pogodak, što ide njima na čast, ali prije svega i cijeloj momčadi. Tomašković je uspio od nogometaša iz Mača napraviti jedanaest discipliniranih "ratnika", koji svi pomažu u obrambenom bloku i to se odrazilo na ovom fantastičnom rezutatu.

Svoju petu prvenstvenu pobjedu Gaj je ostvario protiv Save Strmec na svom travnjaku s minimalnih 1:0, pred više od tristo gledatelja. Pogodak odluke postigao je Iskrić već u 5. minuti utakmice. Iako je pobjeda izražena minimalnim rezultato, Gaj ju je apsolutno zaslužio. Gosti su tek dva puta prijetili u prvom dijelu iz daljine, dok je Gaj kreirao barem deset opasnih situacija pred vratima gostujućeg vratara Spudića.

U spomenutoj petoj minuti Blagec je odlično prošao lijevom stranom i uspio je pronaći Iskrića na prvoj stativi, koji na sebi svojstven način pogađa za 1:0, malo je tko tada vjerovao konačnih. U 18. minuti prijeti Bobinec, koji je zauzeo mjesto u prvoj momčadi nakon ozljede Čavale, no Spudić bez problema kroti njegov udarac. Gosti prvi udarac prema golu imaju u 35. minuti, no Cvetković iz daljine puca preko gola. Tri minute kasnije Iskrić uzvraća asistenciju Blagecu, no ovaj s dva-tri metra udaljenosti ne uspijeva ugurati loptu u mrežu. Drugi i zadnji pokušaj na utakmici gosti su imali u 40. minuti kada je pucao Mršić, silovito s 25 metara udaljenosti, ali lopta je zamalo prebacila gredu.

Ulaskom Kresonje u nastavku Gaj je dodatno živnuo. Spomenuti igrač prvi puta prijeti u 56. minuti, ali zamalo je neprecizan. Dvije minute kasnije Iskrić kreće sam prema Spudiću, ali u ključnom trenutku pobjegla mu je lopta.

Crveni karton Cvetkovića

Od 62. minute Gaj ima igrača više. Kresonja je povukao jednu kontru, s leđa ga je za dres povukao Cvetković i opravdano zaradio drugi žuti - odnosno isključujući crveni karton, pa je Gaj posljednjih 28 minuta imao igrača više. Trener gostiju neopravdano je negodovao nakon ove situacije, ali i tijekom cijele utakmice. Spominjao je i neke zavjere od jednog zagrebačkog međužupanijskoj ligaša, umjesto da se fokusirao na igru svoje momčadi koja je do tog trenutka dva puta iz daljine pucala prema golu, ne izradivši ni jednu pravu šansu, iako ima vrlo kvalitetne nogometaše poput Cerovečkog, Makaruna, Cvetkovića. Sava Strmec je momčad koja odlično stoji u polju, ali kada dođe do 20 metara jednostavno nema ideje. Time bi se trebao pozabaviti gostujući strateg.

U 64. minuti iznenada se u šansi našao Vinčić, no nije bio precizan. Aktivni Blagec u 75. minuti po tko zna koji put probija lijevo i upošljava Iskrića koji puca, ali Spudić odbija u korner. Iskrić pokušava iz daljine u 80. minuti, ali Spudić je spreman i na taj izazov. Još jednom je na sceni Iskrić u 83. minuti kada s desne strane odlično upošljava Blageca, no njegov udarac glavom brani Spudić. Gostujći vratar bez većih problema brani poluvolej Vujice dvije minute kasnije. Do kraja utakmice prijetili su Ščuric nakon kornera Vinčića glavom i Oraić udarcem iz kosa vanjskim felšom, no rezultat se nije mijenjao.

Bučno proslavljena pobjeda

Svoju petu pobjedu nogometaši Gaja i njihovo vodstvo bučno su proslavili u klupskim prostorijama iznad svlačionica na katu. U jednom trenutku pala je i pjesma. I u slavlju pokazano je veliko zajedništvo. Ova momčad ima kemiju i spremna je na velike domete.

U idućem kolu Gaj gostuje kod Samobora i očekuje nastavak serije od sedam utakmica bez poraza. Ne moramo ni govoriti kakva bi to pozivnica bila za derbi osmog kola, kada u Mače stiže Bistra. Bit će to "praznik nogometa" koji će okupiti više od 500 gledatelja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook