Prethodni članak
Sljedeći članak

Danijel Krajačić prvo pojačanje KK Zabok

(arhivska fotografija)
Nakon kratkog predaha vodstvo KK Zabok krenulo je sa slaganjem momčadi za novu sezonu u A-1 ligi


(arhivska fotografija)

Nakon kratkog predaha vodstvo KK Zabok krenulo je sa slaganjem momčadi za novu sezonu u A-1 ligi košarkaša. Na popisu igrača trenera Črnjevića nakon završetka sezone bilo je tek pet sigurnih prezimena: Peklarić, Lež, Krapić, Nakić i Tomek. Ovoj se petorci upravo priključio i dvadesettrogodišnji Čakovčan Danijel Krajačić koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zabokom.

Krajačić je u Zabok stigao iz redova ljutog rivala, zagrebačke Dubrave. U prošloj sezoni imao je prosjek od šest koševa i tri skoka po utakmici, a raspoloživ je na pozicijama jedan i dva. Bolje je igrao pretprošle sezone kada je Dubrava s Tončijem Mašinom dosegla Ligu za prvaka. Krajačić je tada bio kapetan i jedan od stožernih igrača. Manja minutaža sigurno je bila jedan od razloga zbog čega je sreću odlučio potražiti u Zaboku.

I dok je Krajačićeva sudbina u Zaboku izvjesna, neizvjesna je sudbina triju igrača koji su ovih dana stigli na probu ne bi li izborili svoje mjesto u prvoj momčadi žutih. To su Marin Zrnić koji je prošlu sezonu igrao u Voštarnici na poziciji krilnog centra, Ive Begonja iz Kraljevice raspoloživ na pozicijama dva i tri te Goran Marić koji je prošlu sezonu igrao u Slovačkoj na poziciji centra. O njihovoj sudbini znat će se više nakon nekoliko treninga.

Vedran Nakić zabočki reprezentativac

Zabok konačno ima i svog reprezentativca. Vedran Nakić uspješno je nosio dres Hrvatske na Europskom prvenstvu U-20 reprezentacija održanom u Grčkoj.

– Na EP smo otišli u sjeni U-19 reprezentacije koja je odnijela svjetsku broncu. Nismo imali prevelika očekivanja, važno je bilo da ne ispadnemo u B diviziju. U prvim utakmicama imali smo samo deset igrača. Tek su nam se kasnije pridružili Karlović i Delaš. Kiksali smo protiv Ukrajine, ali kad smo pobijedili Srbiju vidjeli smo da se možemo nositi sa svima. Nažalost u četvrtfinalu smo naišli na domaćina koji je jednostavno morao pobijediti. Na kraju smo bili osmi, a unatoč maloj minutaži zadovoljan sam svojom igrom. Bilo je to jedno dragocjeno iskustvo s kojim sam puno profitirao – otkriva nam Nakić.

Pred njim je nova sezona u Zaboku.

– Očekujem veću minutažu, ovo EP dodatno me napunilo samopuzdanjem. Iskreno vjerujem da će nam nadolazeća sezona biti puno uspješnija te da nećemo imati nikakvih problema u očuvanju prvoligaškog statusa – optimističan je Vedran.

Još članaka iz "Sport"

Facebook