Prethodni članak
Sljedeći članak

Braća Špoljar odnijeli dvostruku pobjedu na Sljemenskom maratonu


U nedjelju 14. srpnja održano je jubilarno dvadeseto izdanje Samsung Sljemenskog maratona, utrke koja se smatra začetkom brdskih maratona u Hrvatskoj i svakako jedne od težih u trkačkom kalendaru.

Utrku je uspješno kao i do sada organizirao AK Sljeme iz Zagreba, a čak 580 natjecatelja uživalo je u trčanju na staze tri različite udaljenosti; 14 km (1 krug), 28 k (2 kruga) i 42 km (3 kruga). Na najdužoj, maratonskoj dionici, pobijedio je član AK Zabok Mario Špoljar u vremenu 3 sata, 21 minutu i 48 sekundi, ispred Nikice Smolića (AK Sljeme) i Bojana Grbića. Zanimljivo je da je Mariu ovo prvi istrčani maraton u životu, a „pobjednički pehar“ ostaje u obitelji, budući da je prošlogodišnji pobjednik bio njegov brat Nikola. U ženskoj konkurenciji pobjedu odnosi Veronika Jurišić (AK Sljeme) ispred klupskih kolegica Katice Rumbočić i Dolores Osvaldić.

Na stazi dužine 28km nastupio je i Damir Habijan iz AK Zabok koji se smjestio na 45. mjesto. - Na stazi od 14 km, imali smo četiri predstavnika koji su također briljirali. Pobjedu odnosi naš Nikola Špoljar, sa izvrsnim vremenom 53 minuta i 55 sekundi, 2. mjesto osvaja Nikola Štefanić (TK Maraton Krapina), a na 3. mjesto plasirao se također član AK Zabok Domagoj Buzjak. Naš treći član, Željko Kliček, utrku završava na 8. mjestu u generalnom poretku i 1. u kategoriji M40, a Marko Vrbanec završava utrku na 33. mjestu. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Tea Faber (AK Dubrovnik) ispred Ane Brajković (SLO) i Paule Vrdoljak (AK Sljeme) – rekli su iz AK Zabok.

Još članaka iz "Sport"

Facebook