Prethodni članak
Sljedeći članak

Borna Kapusta: 'Želim biti prvi asistent lige'

Pred utakmice s Cedevitom i Zagrebom popričali smo s Bornom Kapustom


Danas je sve manje košarkaša vizionara koji svojim idejama i vizijama oplemenjuju igru. Jedan od njih svakako je Koprivničanec Borna Kapusta, koji će u srpnju navršiti 22 godine, a iza sebe ima već šest prvoligaških sezona. S nepunih 16 godina debitirao je za Križevce gdje je proveo dvije sezone. Slijedio je odlazak u Zabok, pa u Goricu, da bi zadnje dvije sezone ponovno skrasio u Zaboku.

- Iako sam po godinama mlad, mislim da sam poprilično iskusan košarkaš. Proživio sam sve i svašta u košarci od zaštićenog godišta, poraza i pobjeda, da bi danas bio jedan od vodećih košarkaša Zaboka. Zadovoljan sam svojom dosadašnjom karijerom. Mislim da polako stiže vrijeme da se okušam u ABA ligi ili u inozemstvu. Ponude ne nedostaje, no sada trenutno samo razmišljam da što bolje odigram ostatak sezone, a o ponudama ćemo nakon sezone – otkriva nam Kapusta.

Paralelno s klupskom, Kapusta je razvijao i bogatu reprezentativnu karijeru.

- Redovno sam selektiran u sve mlađe dobne selekcije. Imam i dvije medalje, a svakako da je kruna moje reprezentativne karijere svjetsko juniorsko srebro. Moram biti zadovoljan i s tim dijelom svoje košarkaške karijere – govori nam Kapusta.

S 5,4 asistencija po utakmici, Kapusta je trenutno drugi asistent vrlo jake Hrvatski Telekom Premijer lige košarkaša. Neznatno uspješniji od njega tek je Mirza Sarajlija iz Jazina koji ima 6.1 asistenciju, no što se tiče kreativnosti, Sarajlija je bez uvrede i prepotencije daleko od Kapuste.

- Nadam se da ću do kraja sezone povratiti primat i biti prvi asistent lige, što bi mi puno značilo za nastavak karijere. Momčad s diže, pojačali smo obranu i mislim da bi mogli napasti čak i peto ili šesto mjesto, što bi nam osiguralo lakšeg pobjednika u četvrtfinalu play-offa. Dat ću sve od sebe da dam veliki doprinos u nadolazećim utakmicama – optimističan je Kapusta.

Pred Zabokom je teško gostovanje kod Cedevite, a onda već u subotu u Zabok stiže Zagreb.

- Cedevita je apsolutni favorit, bez obzira što smo ih pritiskali u kupu. No mi se u Zagreb idemo boriti i odigrati što bolje, pa ako nam se ukaže prilika i iznenaditi najbolju hrvatsku momčad. Naravno da smo protiv Zagreba favoriti, tu ne bi smjelo biti problema. Nadam se da ćemo pred našom publikom protiv Zagreba prikazati atraktivnu košarku . Pozivam ih da dođu u što većem broju- najavljuje nadolazeće utakmice Zaboka Kapusta.

Malo ljudi zna da je ovaj košarkaški dragulj umalo završio u nogometu. Kažu da je igrom i pojavom na travnjaku neodoljivo je podsjećao na Luku Modrića.

- Igrao sam na poziciji kreativnog veznog igrača i imao desetku na leđima u dresu kadeta prvoligaša Slaven Belupa. Čak sam bio i na širem popisu za hrvatsku kadetsku nogometnu reprezentaciju. Jedno vrijeme imao sam tri treninga dnevno, paralelno košarka i nogomet, no nisam više mogao to izdržati. Na nagovor oca Borisa koji je trenirao, a i danas trenira košarkaše Koprivnice odlučio sam da ću se posvetiti samo košarci i mislim da nisam pogriješio – zaključio je Kapusta.

Još članaka iz "Sport"

Facebook