Prethodni članak
Sljedeći članak

[BORAC KOBRE] Dario Prugovečki prvak države!

U Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske u precombatu za juniore i seniore, te eliminacijske borbe seniora za finale u combatu

  • Dario Prugovečki i njegov trener Darko Milošić

    Dario Prugovečki i njegov trener Darko Milošić


U organizaciji savate kluba Omega iz Varaždina održano je Prvenstvo Hrvatske u precombatu za juniore i seniore, te eliminacijske borbe seniora za finale u combatu, koje će se 16. travnja održati također u Varaždinu. Nastupila su 24 boraca iz 9 hrvatskih klubova, među kojima su bili i Stubica iz Donje Stubice i Kobra iz Marije Bistrice.

Najviše uspjeha ovoga puta imao je borac Kobre, Dario Prugovečki, koji je postao državni prvak u precombatu u konkurenciji starijih juniora i to u kategoriji preko 85 kg. Dario je u finalu savladao Roberta Krčelića iz Osijeka. Njegov klupski kolega, Matija Bingula, nastupio je također u kategoriji preko 85 kg, ali kod mlađih juniora gdje je osvojio treće mjesto. U istoj je konkurenciji Borna Petrinec (Stubica), osvojio drugo mjesto, nakon što je u finalu izgubio od Emanuela Šprema.

Izvjesno je da ćemo za dva tjedna u Varaždinu gledati seniorsko finale u combatu u kategoriji do 70 kg, gdje će snage odmjeriti dva borca Stubice, Silvije Kebet i Dario Boroša. Bit će to prava savate poslastica. U Varaždin na juniorsko combat finale u kategoriji do 65 kg putuje Matija Petrinić, koji će odmjeriti snage s Rokom Dizdarom, dok će Marko Gospočić u seniorskom finalu kategorije do 85 kg, dočekati Marka Čižmića, koji je kao i Dizdar član splitskog Pit bulla.

Još članaka iz "Sport"

Facebook