Prethodni članak
Sljedeći članak

[BEDEKOVČANCI SE DOKAZALI] Tondach izborio bod protiv Mladosti iz Petrinje

4. NL SREDIŠTE 24. kolo: Tondach – Mladost 1:1


U 24. kolu 4. NL središte Tondach je u Bedekovčini dočekao Mladost iz Petrinje. Očekivala se zanimljiva utakmica. Naime, iako je Mladost u samom vrhu, na 2. mjestu sa 51 bodom, a Tondach je u utakmicu ušao sa 7. mjesta i 35 bodova, dva tjedna prije u utakmici protiv Bistre, koja se također bori za sam vrh, Tondach je dokazao da se može nositi s ekipama iz vrha. U međuvremenu za dodatno samopouzdanje stigla je i pobjeda kod Gradića 2:1.

Tondach poveo, a gosti sa igračem manje izjednačili

Utakmicu su laganom prijetnjom već u 1. minuti otvorili gosti. Nakon prodora po desnoj strani i nabacivanja na drugu stranu, obrana Tondacha izbija loptu, no samo do Roberta Drljače, koji puca iskosa u blok, da bi u nastavku akcije iz okreta pokušao i Igor Krmpotić, ali vrlo neprecizno. U 5. minuti Krmpotić pokušava iz slobodnog udarac sa 25 metara, ali lopta se od živog zida odbija u ruke golmana domaćina Damira Družinca. Prva ozbiljnija akcija domaćina odmah je rezultirala vodstvom Karlo Frtalj je na desnoj strani pronašao Marka Mlinarića, koji se sjurio prema kaznenom prostoru gostiju, ušao u njega s desne strane i preciznim udarcem pogodio za 1:0.Gol kao da je dao krila domaćim igračima, koji su zagospodarili terenom u središnjici prvog poluvremena. Bilo je i prilika. U 14. minuti iz slobodnog udarca ubacuje Mario Čehulić, a pred golom sa obranom gostiju skaču Filip Merlin i Andrija Frančina, no lopta im je ipak malo previsoka, pa je opasnost otklonjena. U 15. minuti nakon kornera Frančina prebacuje na Merlina koji puca sa 18 metara pored gola.

Na drugoj strani opet Krmpotić pokušava iz slobodnjaka sa 18 metara, ali puca pored gola. U 21. minuti Ivan Cerjak se našao na lijevoj strani kaznenog prostora u solidnoj poziciji, al dok se okretao Ivan Bosec i Robert Jurina zajedničkim snagama oduzeli su mu loptu. U 28. minuti Mlinarić puca sa 25 metara u blok, a minutu kasnije Frtalja nabacuje na Merlina, koji iz teške situacije puca glavom, no ogromni Mihael Brezić također glavom izbija loptu. U 30. minuti Mladost ostaje sa 10 igrača. Golman i kapetan Vedran Kovačević išao je na jednu ubačenu loptu i izašao sa njom izvan kaznenog prostora, a kako se sve to dogodilo u izglednoj situaciji za Tondach, zaradio je isključenje. Jedino je nejasno zašto je suđen neizravan udarac, iz kojeg nije bilo opasnosti po novog golmana Luku Moštaka. No, nakon isključenja Kovačevića, Mladost se digla i do poluvremena izgleda bolje.

U 36. minuti Cerjak se sjurio po desnoj strani, nitko ga nije uspio zaustaviti do Družinca, koji to radi na nepropisan način, pa Brezić sa 11 metara izjednačava u 37. minuti. U samoj završnici poluvremena Čehulić nabacuje na Merlina, ali otklanja Brezić, pa odmah na drugoj strani Družinec brani udarac Viktoru Špišiću, da bi u 2. minuti nadoknade Čehulić pucao iz slobodnjaka sa 20-talk metara iskosa, ali Moštak je bio siguran.

Nastavak bez golova

U nastavku po gledatelje vjerojatno slabiji dojam. Nije bilo previše rizika, kao da su i jedni i drugi bili zadovoljni barem bodom, pa su više pažnje usmjerili na obrambene zadatke. Tako da ni prilike niti su bile česte, a još manje izgledne. Ipak valja izdvojiti neke. U 48. minuti Frtalj nabacuje, Merlin puca glavom u blok. U 49. minuti na za goste se po lijevoj strani probio Ivan Marović i stvorio mali nered, a kada je domaća obrana odbila loptu, na nju je naletio Antonio Hrnčević i pucao, no Družinec je obranio. U 55. minuti Mlinarić je našao Merlina, na nekih 20 metara na sredini, no ovaj se predugo namještao i okretao, pa prilika propada. U 56. minuti na drugoj strani Cerjak prima dugu loptu na lijevoj strani i puca sa nekih 13 metara preko gola. Iz daljine pokušavaju za Tondach Loren Jurina u 63. i Mlinarić u 68. minuti, sa oko 25 metara, ali oba udarac odlaze pored gola. U 72. minuti Josip Jandrić, koji je za goste ušao u nastavku, pokušava s lijeve strane, ali i njegov udarac brani Družinec.

U 76. minuti Loren Jurina nabacuje za Merlina, koji je par centimetara prekratak, pa samo prosljeđuje loptu paralelno uz gol. U 82. minuti nabacio je Bosec, a pucao Martin Sedlar, glavom pored gola. Najbliže golu gosti su bili u 87. minuti, kada se Jandrić super oslobodio na lijevoj strani i opalio iz teške pozicije i pogodio prečku. U istoj minuti na drugoj strani Čehulić ubacuje u gužvu sa 40 metara iz slobodnjaka, no obrana odbija, a u nastavku akcije Frančina pokušava sa preko 35 metara ali neprecizno. Zadnji pokušaj gostiju došao je u 89. minuti, kada je Tomislav Gajdek pucao iz slobodnog udarca sa 30 metara s lijeve strane. Družinec je odbio u korner, iz kojega ni iz dva pokušaja nije bilo opasnosti. I onda u 3. minuti sučeve nadoknade, Čehulić sa 40 metara ubacuje okomitu loptu pred vrata gostiju, a do tada izvrsni Brezić sjajno puca pod samo prečku. Jedini problem je što je to bila prečka njegovog golmana, a prava sreća za goste, što je Moštak na ovu ''nepodopštinu'' kolege bio spreman i paradom odbio loptu u korner. Iz njega nije bilo opasnosti, pa na kraju utakmica završava bez pobjednika. Dojam je da su tim rezultatom na kraju svi bili zadovoljni.

Drago Bartolić, trener NK Tondach:

''Vrlo zanimljiva utakmica. Čestitam i protivniku i svojoj ekipi na htjenju, zalaganju i borbenosti. Dali smo sve od sebe, imali smo 60 minuta igrača više, nismo to uspjeli materijalizirati, štoviše dobili smo i gol, ali Mladost je jedna snažna ekipa, koja se znalački branila i na kraju je završilo podjelom bodova.''

Franjo Pužin trener NK Mladost :

''Mi smo došli pobijediti. Odigrali smo neriješeno i zadovoljni smo. Nismo ušli u poraz i to nam je 13. utakmica bez poraza, dakle 10 pobjeda i 3 neodlučene i polako plovimo prema 3. ligi. Ovo je teško gostovanje i na kraju sa zadovoljan sa bodom.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook