Prethodni članak
Sljedeći članak

Batur s najboljom valorizacijom, Radovčić najbolji strijelac i asistent

Igrači KK Zaboka u brojkama nakon prvog dijela


Košarka je kolektivni sport, no naravno da postoje neki igrači koji čine razlike i više doprinose uspjehu momčadi od drugih. Nedvojbeno je da su Ivan Batur i Krešimir Radovčić prve violine u orkestru Ivana Tomasa. Velika je stvar što je Zabok uspio zadržati Ivana Batura, koji nakon polusezone ima najbolju valorizaciju od 13,8 bodova, a uz to je i drugi šuter s 12,3 koševa. Batur je odigrao svih 11 utakmica i prosječno je na parketu bio najviše od svih, 29 minuta i 53 sekunde. Naravno tu uzimamo Marka Tomasa koji je u dvije utakmice imao statistiku za NBA.

Radovčić je zbog ozljede propustio jednu utakmicu i to protiv svog Šibenika. Mladi Šibenčanin sa 14,7 koševa najbolji je strijelac Zaboka, a isto tako i sa 4 asistencije najbolji je  asistent kluba, zajedno sa Šarcem. Upravo brojke potkrepljuju činjenicu koliko će Zabok izgubiti odlaskom Marina Šarlije. Zadranin je imao drugu valorizaciju po vrijednosti od 12,8, a s 5,2 skoka po utakmici bio je najbolji skakač u klubu. Veliki iskorak u igri napravo je Patrik Jambrović koji je napredovao u svim segmentima igre. Kapetan Antonio Črnjević je s 10,1 košem treći strijelac kluba, a sa 4,2 skoka drugi skakač. Dobar obol dali su i Roko Galić i Andro Anzulović. Svoje priliku nakon ozljede Šarca dobro je iskoristio Šime Lovre Lisica. Ozljeda je ostavila traga na Domagoju Proleti, a od njega se puno više očekuje u nastavku prvenstva u koji će ući potpuno spreman, a odlaskom Šarlije imat će i puno više prostora. Velika je žal što je nakon utakmice protiv Cibone momčad napustio Aljoša Šarac, uz Radovčića, najbolji asistent kluba. No, Aljoša je bio puno više od toga.

Doslovce je ginuo na parketu i bio je pravi primjer mlađim igračima kako se brane boje kluba. Kod Ćutuka je vidljiv napredak, a u nastavku će dobiti još veću priliku da pokaže koliko je zaista napredovao. Martin Tuđen i Ivan Martinko vrijedno treniraju i čekaju svoju priliku u nastavku sezone, a evidentno je i kod njih uočen napredak u igri.

Još članaka iz "Sport"

Facebook