Prethodni članak
Sljedeći članak

Baška boysi nadvisli ŠU Gornja Šemnica u fantastičnom finalu veteranskog turnira

U sportskoj dvorani Osnovne škole K. Š. Gjalskog u Zaboku završen memorijalni malonogometni turnir „Rudolf Mraz“ u konkurenciji veterana

  • Pobjednička momčad Baška boys

    Pobjednička momčad Baška boys


Paralelno sa seniorskim, završeno je i veteransko izdanje memorijalnog malonogometnog turnir Rudolf Mraz. Veteransko finale bilo je možda i najbolja utakmica u obje konkurencije. Nakon trideset zanimljivih minuta domaći Baška boysi slavili su protvi ŠU Gornja Šemnica rezultatom 5:4 i tako sasvim zasluženo osvojili turnir u veteranskoj konkurenciji. ŠU Gornja Šemnica predvođena Darkom Kunštekom, vratarom Danijelom Končevskim, Ninom Kosem i Dadom Dleskom slovila je za velikog favorita, vodila je s 3:1 nakon prvog dijela, no Baška boysi su pokazali karakter i u velikom stilu su okrenuli rezultat. Šemničani su poveli već u 2. minuti nakon što je Dlesk povukao kontru i pronašao Kunšteka koji je produžio na drugu stativu za Kosa, a ovaj rutinirano pogodio za 1:0. U 8. minuti sjajan solo-prodor Tomaškovića prekršajem u svojem šestercu zaustavlja Kunštek, a iz kaznenog udarca siguran je Poljak i stvari se vraćaju na početak (1:1).

No, već u idućoj minuti Kunštek ispravlja svoju pogrešku i iz solo akcije poentira za 2:1, a isti igrač minutu i pol prije kraja prvog dijela utakmica pogađe za 3:1. Malo je tko imao vjera u Baška boyse. Preokret je krenuo u 20. minuti kada je Poljak iz drugog pokušaja savladao Končevkskog. A onda su Baška boysi u samo tri minute razmontirali Šemničane. Prvo je Bunčec prekrasnom dijagonalom uz pomoć vratnice savladao Končevskog, a već u idućem napadu legendarni košarkaš Robert Lež odlično je ostavio loptu za Tomaškovića, koji postiže prekrasan pogodak za 3:4. Šemničane je taj pogodak šokirao, pa tek što su krenuli s centra Šemnički daje kratku loptu prema Končevskom, što prati Deak i poentira pokraj Končevskog za 3:5, koji se tom prilikom i ozlijedio. Ulogu igrača-vratara preuzeo je Dlesk, no odlično je vrata Baška boysa branio Piljek, pa je tek četiri sekunde prije kraja Nino Kos uspio smanjiti na konačnih 4:5.

U utakmici za 3. mjesto momčad Pri Vujči uvjerljivo je slavila protiv CB Bulla rezultatom 5:2. Valja istaći da su obje ove momčadi pružile sjajan otpor finalistima u polufinalu. CB Bull uspio se vratiti u igru nakon 0:3 za Šemnicu, ali ne i preokrenuti do kraja susret. Baška boysi su momčad Pri Vujči savladali tek nakn izvođenja penala, gdje su precizni bili Bunčec, Vančina i Poljak za Baška boyse, a Đurđević i Pučić za momčad Pri Vujči, dok je odlučujući penal promašio M. Kunštek.

Najboljem igračem turnira proglašen je Darko Kunštek (ŠU Gornja Šemnica), najbolji strijelac s 10 golova je Goran Družinec (CB Bull), dok je najboljim vratarem proglašen Davor Piljek iz pobjedničke momčadi.
Kao i na seniorskom turniru, svoj posao na veteranskom turniru dobro se obavili Stjepan Tuđa, Nikola Kožar i Stjepan Pešec.

Davor Piljek i Darko Kunštek Suci Stjepan Pešec, Stjepan Tuđa i Nikola Kožar

Rezultati

Četvrtfinale

Pri Vujči – Hotel i restoran Puntar 5:3
Baška boys – Ivančica 2:1
CB Bull – Western bar 5:1
ŠU Gornja Šemnica – Plamen Petrovsko 7:2

Polufinale

CB Bull – ŠU Gornja Šemnica 2:3 (Skrbinac, Družinec/Kunštek 3)
Baška boys – Pri Vujči 6:5 p (3:3) (Poljak, Fio 2/Babić, Zubić, Kunštek)

Za 3. mjesto

CB BULL – PRI VUJČI 2:5
SUCI: Tuđa i Pešec.
STRIJELCI: 1:0 Ljubić, 1:1 Pučić, 1:2 Kunštek, 1:3 Pučić, 2:3 Družinec, 2:4 M. Kunštek, 2:5 Babić.
CB BULL: Družinec, Makek, Skrbinac, Družinec, Ljubić, Škudar, Jakobović, Capar, Tuđa.
PRI VUJČI: Pilski, Babić, Đurđević, Varjačić, Eršek, Kunštek, Pučić, Đurđević, Kovačec, Zubić.

FINALE

ŠU GORNJA ŠEMNICA – BAŠKA BOYS 4:5
SUCI: Tuđa i Pešec.
STRIJELCI: 1:0 Kos 2', 1:1 Poljak 8 (6m), 2:1 Kunštek 9', 3:1 Kunštek 14', 3:2 Poljak 20', 3:3 Bunčec 24', 3:4 Tomašković 25', 3:5 Deak 25', 4:5 Kos 30'.
ŠU GORNJA ŠEMNICA: Končevski, Košutić, Kos, Novački, Šemnički, Dlesk, Brozd, Jurinjak, Kunštek.
BAŠKA BOYS: Piljek, Bunčec, Deak, Poljak, Tomašković, Lež, Glavač.

Konačni poredak: 1. Baška boys, 2. ŠU Gornja Šemnica, 3. Pri Vujči, 4. CB Bull

Najbolji pojedinci turnira:
Najbolji igrač: Darko Kunštek (ŠU Gornja Šemnica)
Najbolji strijelac: Goran Družinec 10 golova (CB Bull)
Najbolji vratar: Davor Piljek (Baška boys)

Još članaka iz "Sport"

Facebook