Prethodni članak
Sljedeći članak

Atletski klub Zabok uspješno organizirao natjecanje Kids Athletics

48-ero dječaka i djevojčica okušalo se u sedam natjecateljskih disciplina


Atletski klub Zabok uspješno je organizirao svoje prvo natjecanje Kids Athletics, za najmlađe atletičare i atletičarke u dobri 5-15 godina. Ovo zanimljivo natjecanje sadrži sedam disciplina, koje je osmislila međunarodna atletska organizacija IAAF, kao i cijeli ovaj koncept koji su osmislili najveći svjetski stručnjaci na području atletskih natjecanja.

Cilj ovog koncepta je popularizacija atletike. Naglasak je na ekipi, proglašavaju se najuspješniji, a svi na kraju dobivaju jednake nagrade. U sedam natjecateljskih disciplina: F1 (kružna utrka s preprekama), sprint prepone, motka, koplje, dalj, bacanje medicinke i trčanje 5 minuta izdržljivosti okušalo se 48 dječaka i djevojčica iz Gornje Stubice, Oroslavja, Krapine i Zaboka. Oni su bili raspoređeni u šest ekipa, a najbrojniji su bili Oroslavčani i Oroslavčanke koji su popunili čak tri ekipe.

Nakon dvosatne borbe najviše je uspjeha imala ekipa Plavi munjeviti iz Gornje Stubice, drugo mjesto pripalo je ekipi Narančasti leptiri iz Oroslavja, dok je treća bila ekipa Rozi trkači za koju su nastupali dječaci i djevojčice Zaboka i Krapine, pa tko kaže da ova dva grada ne mogu zajedno.

- Prezadovoljan sam što se nešto pokrenulo u Zaboku s najmlađim uzrastima. Današnje natjecanje više je lijepo druženje, nego samo natjecanje, jer bitno je sudjelovati. Samo natjecanje je vrlo zanimljivo jer su zastupljeni svi vidovi atletike. Klinci su to vrlo dobro prihvatili i jako su sretni. Sretan sam što smo pobijedili, iako to nije primarno na ovom natjecanju. I mi smo u AK Rudolf Perišin pokrenuli školu trčanja, dječaci i djevojčice su redovni na treninzima, što se vidjelo na današnjem natjecanju – riječi su Dražena Dinjara, voditelja ekipe Plavi munjeviti.

- U AK Zabok provodimo ovaj program i namjeravamo barem dva puta godišnje organizirati ovakva natjecanja, a isto tako odazvat ćemo se na natjecanja kad će ih netko drugi organizirati. Ovo je prvo Kids athletics natjecanje u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ujedno i prvo natjecanje koje je AK Zabok uopće organizirao. Iako smo imali malo vremena, jako smo zadovoljni organizacijom ovog natjecanja. U organizaciju je bilo uključeno dvadesetak ljudi, koji su bili servis dječacima i djevojčicama. Svi su na kraju bili zadovoljni i čestitali nam, što nam puno znači – riječi su Matije Grabrovečkog, čelnog čovjeka AK Zabok.

Lijepo je bilo vidjeti razdragana i zadovoljna lica dječaka i djevojčica koji su uživali u atletici, na jedan pomalo drugačiji, ali zanimljiv način koji će ih sasvim sigurno privući prema ovom bazičnom sportu.
Poredak: 1. Plavi munjeviti 38 (G. Stubica), 2. Narančasti leptiri 32 (Oroslavje), 3. Rozi trkači 30 (Krapina-Zabok), 4. Crveni lavovi 22 (Oroslavje), 5. Žuti Trkači 20 (Oroslavje), 6. Zeleni vatreni 14 (Zabok).

Još članaka iz "Sport"

Facebook