Prethodni članak
Sljedeći članak

Andro Anzulović ponovno u zabočkom dresu

Nakon dvije godine igranja u Koblenzu bivši kapetan Zaboka vratio se „kući“

  • Andro Anzulović

    Andro Anzulović


Košarkaški klub Zabok potpisao je još jednog kvalitetnog košarkaša na vanjskim pozicijama. U redove Zaboka nakon dvogodišnjeg igranja u njemačkom Koblenzu vratio se Andro Anzulović vratio se 27-godišnji Andro Anzulović, koji je prije toga četiri sezone branio boje Zaboka, a posljednju je bio i kapetan. Kada jedan igrač koji nije rođen u Zabok dođe do statusa kapetana, onda njegove kvalitete zaista moraju biti velike. Andro je u Zaboku pokrivao pozicije od 1-3, a njegova igra u obrani bila je posebno značajna. Nikada nije izašao s parketa da prethodno nije dao barem 110% od sebe. Iza sebe ima dvije odlične sezone u njemačkom regionalnom ligašu Koblenzu.


-Imao sam sreću što sam igrao u Koblenzu, klubu s velikim ambicijama. Bilo je to za mene jedno sasvim novo iskustvo. Željeli smo se probiti u sam vrh njemačke košarke, no u dvije sezone bili smo treći, a prve dvije pozicije vodile su u rang više. Upoznao sam puno novih ljudi, otvorio si puno poslovnih mogućnosti za budućnost. Brzo sam se prilagodio jer u Koblenzu ima dosta Hrvata. Nakon dvije sezone došlo je do zasićenja, jer nismo uspjeli izboriti rang više – otkriva nam Andro Anzulović. Iako ga je Koblenz htio zadržati, izazov Premijer lige bio je jači. Proteklu je sezonu imao i veliki peh na samom početku jer mu je pukl metatarzalna kost u nozi i mišić stopala, pa je morao propustiti i cijeli prvi dio To se odrazilo i na klupske rezultate, pa je Koblenz doživio nekoliko neplaniranih poraza koji su ga na kraju koštali prvog mjesta. Drugi dio sezone druga priča. Andro je igrao odlično i imao 50% ubačaja za tricu, najviše od kada se bavi košarkom i bio je drugi tricaš lige. Iako je imao dosta ponuda, pogotovo inozemnih, Anzulović se na kraju ipak odlučio za povratak u dobro mu znanu sredinu, gdje se u potpunosti afirmirao kao košarkaš.

Andro Anzulović:“Vraćam se u klub koji mi je puno pomogao u životu i karijeri“

Na Zabok nikada nisam bio imun, što dokazuju i četiri sezone koje sam u njemu proveo, a uspio sam doseći i status kapetana. Pregovori su trajali par dana, a iako sam imao nekoliko inozemenih ponuda, odlučio sam se vratiti u Zabok, grad i klub koji mi je puno pomogao u životu u karijeri. Posebno me veseli činjenica što ću zaigrati u novoj dvorani, koji sa otvorila taman kad sam ja otišao u Koblenz – završio je Anzulović. Andrin otac je Dražen Anzulovć, hrvatski izbornik. Andri je sigurno čast što ga zovu „Zula mali“, što je proizašlo iz očevog nadimka „Zula“. No isto tako „Zula mali“ može biti posebno ponosan što je sam, bez očeve pomoći gradio svoj košarkaški put. Zula veliki je Zuli malom isključivo pomagao savjetima i nikada ga nije pokušao na silu i na svoje ime ugurati u neki klub i za to treba skinuti kapu obojici.


-Andro se vraća u poznatu sredinu. On je iznimno karakteran igrač, a što je meni bitno dobar u oba smjera, napadački i obrambeno. Također mi je drago da se pored drugih ponuda koje je imao na kraju odlučio za Zabok – nije krio zadovoljstvo trener Zaboka, Ivan Perinčić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook