Prethodni članak
Sljedeći članak

ALLIANZ ZAGORJE TREKK 2017. : Sve je spremno za trekk spektakl

U organizaciju je uključeno pedesetak volontera, uglavnom članova Zagorje adventure teama, kojima se priključila i Športska udruga Lug sport


U tijeku su posljednje pripreme za 7. izdanje zagorskog trekka, koji će se pod imenom "Allianz Zagorje Trekk 2017." ove subote održati u Zaboku, naravno uz sigurno odličnu organizaciju Zagorje adventure teama.

Kao i svake novi članovi ove sportske udruge prirede nam nešto novo i organizacijski podignu ljestvicu na još viši nivo. Ove godine start trekka seli prema Dubravi Zabočkoj. Trasa treka biti će Zabok - Bedekovčina - Začretje, a startat će se u vatrogasnom domu u Dubravi Zabočkoj, gdje će trekkeri iz Zaboka biti dovoženi autobusima.
Malo su promijenjene i dužine natjecateljskih kategorija. Tako će dužina najkraće light kategorije iznositi 8 km, Active će se održati u dužini od 16 km, a najduža Challenger utrka imat će dužinu od 28 km. I možda i ono najvažnije promijenio se datum trekka, pa je iz zimskog prešao u proljetni termin. Nisu to jedine novine koje je uveo organizator Zagorje adventure team. Zbog popularizacije trekka staza u light kategoriji bit će potpuno označena. Iako će challenger utrka biti nešto kraća, no imat će čak 1.200 metara uspona pa će unatoč kraćoj strazi ovo možda biti i najteži ispit za trkače u elitnoj kategoriji.

Startnina u iznosu HRK 100,00 (za sve kategorije!) se uplaćuje na broj transakcijskog računa: IBAN: HR8023600001102252222 (Zagorje Adventure Team, Strossmayerova 17, Zabok).

Natjecatelji iz inozemstva iznos cjelokupne startnine uplaćuju prilikom registracije na utrku. OBAVEZNO je kod svrhe plaćanja navesti ime natjecatelja za koga se uplaćuje depozit.

Natjecatelji koji se prijavljuju poslije 29.4.2017, plaćaju startninu na registracijama za utrku, ali neće dobiti službenu majicu utrke.

U organizaciju je uključeno pedesetak volontera, uglavnom članova Zagorje adventure teama, kojima se priključila i Športska udruga Lug sport. Naravno na samoj utrci biti će i čuvene zagorske okrepjene stanice.

City caffe u Zaboku ponovno će biti centralna točka svih zbivanja oko trekka, a ujedno i cilj utrke kao i prijašnjih sezona. Do sada je primljena već 791 prijava , a ta brojka još raste. U kategoriji light do sada je zaprimljena je 251 prijava, u kategoriji active 418, a u najzahtijevnijoj challenger kategoriji zaprimljeno su 122 prijave.

Nažalost, čini se da neće pasti magična brojka od 1.000 trekkera, iz razloga što je već idući dan u Zadru poznata utrka "Wings for life" pa će se mnogi čuvati za tu utrku. No sigurni smo da će ovo biti još jedan trekk za pamćenje, na kojem će nastupiti natjecatelji iz čak pet europskih zemalja: Portugala, Austrije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurane su medalje, s time da će pobjednici Challenger utrke dobiti novčanu nagradu od 500 kuna, a za Active 250 kuna.

Dodatne informacije možete dobiti na e-mail: [email protected], i brojeve mobitela 098/941-3503 (Samir Bašić) i 098/281-537 (Slaven Ivančić). 

Još članaka iz "Sport"

Facebook