Prethodni članak
Sljedeći članak

Alen Gerek novi je povjerenik za suđenje prve i druge Hrvatske nogometne lige

Zabočki nogometni sudac i kontrolor izabran od strane HNS-a na važnu funkciju


Nakon dugogodišnje uspješne sudačke karijere i dvije godine obavljanje funkcije kontrolora suđenja, pred Zabočaninom Alenom Gerekom novi je izazov. Izvršni odbor HNS-a odlučio je da će Gerek biti novi povjerenih za suđenje I. i II. HNL. Na toj će funkciji Gerek zamijeniti Zagrepčanina Igora Pristovnika.


-U cijeloj priči jako je bitna, možda i najbitnija osoba koja delegira suce. Mi smatramo da je Alen Gerek najbolje rješenje. Ubrzo ćemo uvesti i VAR, što najbolje govori o tome koliko želimo eliminirati mogućnost previda – riječi su Marijana Kustića, člana I.O. HNS-a i direktora za natjecanje i infrastrukturu nakon Gerekovog imenovanja.


Kao povjerenik za suđenje I. i II. HNL Gerek će pripremati normativne akte i prijedlog vezane uz sudačku problematiku, određivat će suce, voditi brigu o suđenju, pratiti izvješća kontrolora i sredstava javnog informiranja, analizirati suđenje, podnositi prijave protiv prekršitelja propisa i Kodeksa HNS-a, najmanje dva puta godišnje, a obavezno po završetku sezone I.O. HNS-a podnosit će izvješće o suđenju. Nimalo lak zadatak, ali ne sumnjamo da će ga Gerek dobro obavljati. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook