Prethodni članak
Sljedeći članak

15. Memorijalni turnir ''Zdravko Mikuš'' : 36 medalja za Nanbudo klub Marija Bistrica

Domaći borci su se borili protiv 90 boraca iz Hrvatske, Norvaške, Španjolske, Mađarske i Francuske


Protekloga je vikenda u organizaciji Nanbudo kluba Marija Bistrica održan 15. međunarodni Memorijalni nanbudo turnir Zdravko Mikuš 2017. Domaći borci su u konkurenciji više od 90 boraca z Hrvatske, Norveške, Španjolske, Mađarske i Francuske osvojili 36 medalja.

U subotu su se u katama i borbama natjecali borci do juniorskog uzrasta. U kategoriji do 10 godina Lucija Mrkoci osvojila je bronce u borbama i katama, a Borna Hajdek srebro u borbama. U kategoriji do 12 godina Iva Meštrović osvojila je 1. mjesto u borbama i 2. u katama, a Ana Julija Bertić je bila 2. u borbama i 3. u katama, dok je Luka Pucko bio 2. u borbama. U kategoriji do 14 godina Dorian Čvek je bio 1. u borbama i 3. u katama, Magdalena Car je bila 2. u katama i 3. u borbama, Aleksandra Meštrović 2. u borbama i Lana Ozimec 3. u katama. U kategoriji do 16 godina Doris Babić je osvojila zlatne medalje i u borbama i u katama, Ivona Huljak i Dorian Čvek su osvojili srebrne medalje u borbama, a Leon Švenda je osvojio brončane medalje i u katama i u borbama.

U kategoriji juniorki Doris Babić je osvojila srebro u katama i broncu u borbama. U ekipnim natjecanjima do 16 godina Marija Bistrica je osvojila oba zlata u ženskoj kategoriji, dok su dečki u katama bili treći. U nedjelju su održana natjecanja u seniorskim kategorijama. Briljirao je Petar Jakopec koji je osvojio zlata u katama, te u borbama u kategoriji preko 80 kg i apsolutnoj kategoriji. Marko Ležaić je osvojio bronce u katama i u borbama u kategoriji preko 80 kg, a srebro u apsolutnoj kategoriji. Dora Brlek je bila brončana u borbama. U ekipnom djelu domaći su borci osvojili zlato u borbama kod seniora, te tri srebra, u borbama kod seniorki i u katama u obje konkurencije. Za najboljeg natjecatelja proglašen je Petar Jakopec. Na ovom su turniru proglašeni i pobjednici natjecanja u tzv. Bonsai ligi.

Od bistričkih predstavnika slavili su u borbama Iva Meštrović do 12 godina, Aleksandra Meštrović do 14 godina, Ivona Huljak do 16 godina i kod juniorki, a u katama Doris Babić u obje kategorije, te Borna Hajdek u kategoriji do 10 godina i Dorijan Čvek do 14 godina, kao i senior Marko Ležaić. Također Nanbudo klub Marija Bistrica proglašen je najboljim klubom u bonsai ligi. Povodom Međunarodnog dana sporta Nanbudo klub Marija Bistrica organizira i Dan otvorenih vrata Nanbudo kluba Marija Bistrica, koji će se održati u utorak 23. svibnja, od 19 do 21 h u sportskoj dvorani osnovne škole Marija Bistrica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook