Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebačka banka razvila je posebnu mrežu poduzetničkih centara za obrnike, male poduzetnike i start-upove

Zbog individualnog pristupa u Zabi se klijenti mogu osloniti na svog bankara

Biti poduzetnik danas je vrlo izazovno, posebno za mikro ili male poduzetnike, koji nemaju vremena, a niti stručnih znanja da se uz svakodnevni posao bave još i upravljanjem financijama. Zato je Zagrebačka banka odlučila poduzetnicima pomoći svojom savjetodavnom ulogom, pružajući im uslugu zbog koje poduzetnici mogu reći - 'Zato imam svog bankara'.

Puno više od samog financiranja

Što za Zagrebačku banku znači odnos s poduzetnikom kao klijentom, pojasnila je Renata Nizić, voditeljica poslovnog odnosa poduzetničkog bankarstva iz Centra poduzetničkog bankarstva Krapina Zagrebačke banke. – Zagrebačka banka nudi puno više od samog financiranja. Pokušavamo razumjeti poslovanje svakog od naših klijenata, ponuditi im savjet i ponudu financiranja upravo prema njihovim potrebama. Individualnim pristupom klijentu usluge prilagođavamo njegovim potrebama, bilo da se radi o prevladavanju potreba za likvidnošću ili financiranju investicija i trajnih obrtnih sredstava. Poduzetnici su nam jako važni i za njih imamo posebnu mrežu poduzetničkih centara koji su im posvećeni, bilo da se radi o obrtnicima, malim poduzetnicima ili start – upovima – kaže Renata Nizić. Savjetodavna usluga je sve važnija uloga banke, a to kažu i klijenti, kojima je važno da se mogu osloniti na svog bankara. Svaki poduzetnik ima svog poduzetničkog bankara koji ga vodi kroz cjelokupno poslovanje i pruža mu besplatnu stručnu pomoć pri definiranju optimalne strukture financiranja i pri izradi poslovnih planova te podršku pri ulasku u bilo kakvu investiciju. – Svaka investicija je svojevrsni rizik i naša je uloga savjetom zaštititi klijenta i smanjiti eventualne troškove koliko je to moguće, primjerice za konzultantske usluge, usluge izrade poslovnog plana i sl. Osim toga, poduzetnički bankari redovito informiraju poduzetnike o svim aktualnostima i mogućnostima financiranja na tržištu – ističe Nizić.

Usluga EU fond vodič

– S obzirom na sve veći interes za povlačenje sredstava iz EU fondova, poduzetnicima su korisne sve informacije vezano za aktualne natječaje. Upravo zato kroz suradnju s našim partnerom, Sense Consultingom, Zaba nudi jedinstvenu uslugu EU fond vodič, kroz koju ciljano informiramo i potičemo poduzetnike na prijave za aktualne natječaje za bespovratne potpore osigurane iz EU i nacionalnih fondova. Naravno, na one natječaje za koje zadovoljavaju uvjete. Poduzetnički bankar je tu da klijentu predloži odgovarajući način i strukturu financiranja, on je ključna osoba koja ga prati, savjetuje mu i pomaže u poslovnom planiranju te sudjeluje u odluci o financiranju, čime se značajno skrajuće proces donošenja odluke o kreitiranju. Jako je važno da klijent dobro razumije što je potrebno za uspjeh investicije, koji su sve rizici prisutni i kako ih minimizirati – istuče Renata Nizić.
'Računamo na savjet bankara'

A jedan od klijenata koji se s povjerenjem obraća banci za savjet je i Denis Burić, direktor firme Staklorez Burić d.o.o. iz Pregrade, koja se razvila iz obrtničke radionice osnovane 1972. godine, a danas zapošljava 49 radnika te se bavi izradom, montažom i dizajnom proizvoda od stakla u građevinarstvu. – U zadnje vrijeme najviše radimo na opremanju hotela na jadranskoj obali, a svake nam godine raste promet i broj zaposlenih. Mnogo smo investirali prošle godine, a prijavili smo se i na EU fondove te čekamo odgovor za jedno veće ulaganje. Stoga mi je jako bitno da se svom bankaru mogu obratiti s povjerenjem. Za svaki financijski zahtjev, od obrtnih sredstava do investicija u nove tehnologije i opremanje, uvijek kontaktiramo Zagrebačku banku i savjetujemo se koje su najbolje i najoptimalnije kreditne linije ili zajmovi za naš posao, da na taj način imamo financiranje koje je prihvatljivo i nama isplativo – kaže Burić, klijent Zagrebačke bake 10 –ak godina. – Kada smo dobili prve velike poslove u hotelskom poslu, u Dubrovniku na dva hotela s 5 zvjezdica, banka je pomogla odobrenjem kratkoročnog zajma i dali su svoje garancije, koje su bile uvjet da posao odradimo. Potpora banke jako bitna, jer vi morate investirati ako želite opstati na tržištu. Uz pomoć Zagrebačke banke investirali smo u nove strojeve i proizvode, a ulaganja su održiva ukoliko imate jasan poslovni plan i viziju. Ulaganja u nove tehnologije i ideje su bitna, treba uhvatiti korak s tehnologijom i pratiti tržište da budete konkurentni – ističe Burić. – Partnerski odnos s bankom će se nastaviti, jer planiramo veliku investiciju od 6,5 milijuna kuna i čekamo da li ćemo dobiti sufinanciranje iz EU. Računamo na savjet bankara koji će nam reći koji je najbolji model da to zaduženje bude zdravo i da se može vraćati – zaključuje direktor Burić.

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Vozačima savjetujemo prilagodbu brzine uvjetima na cestama te održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.  Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuš...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program