Prethodni članak
Sljedeći članak

Obrt LEGRADMETAL proveo projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja proizvodnog pogona za strojnu obradu metala

Obrt LEGRADMETAL proveo projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja proizvodnog pogona za strojnu obradu metala ukupne vrijednosti 9.673.033,27 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Obrtu LEGRADMETAL iz Mokrica sredinom 2017. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje proizvodnog pogona za strojnu obradu metala” u sklopu poziva “Kompetentnost i razvoj MSP”. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 9.673.033,27 HRK odobreno je ukupno 3.441.560,40 HRK.

Provedba projekta započela je 16. prosinca 2016. godine, a završava 16. rujna 2018. godine puštanjem u rad 5 osnog CNC vertikalnog obradnog centra. Rekostrukcijom, dogradnjom i opremanjem postojećeg pogona obrt LEGRADMETAL će povećati fleksibilnost proizvodnje, ujednačiti kvalitetu proizvoda kroz nabavku novih strojeva i mjernih uređaja te povećati produktivnost zaposlenika kroz nabavku nove opreme i optimizaciju proizvodnog procesa. Povećanje proizvodnih kapaciteta zahtijeva i zapošljavanje novih djelatnika, pa će se po realizaciji projekta otvoriti i 10 novih radnih mjesta. Planiranim povećanjem izvoza ostvarit će se i daljnji iskorak na tržištima Njemačke i Švicarske ali i omogućiti širenje na nova tržišta poput Austrije i Francuske na kojima je obrt dosada bio prisutan u manjoj mjeri.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe obrta te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost obrta LEGRADMETAL


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj


Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama, autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera, Jadranskoj magistrali (DC8) te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program