Prethodni članak
Sljedeći članak

Intervju sa Zoranom Čavužićem - predsjednikom Narodne stranke Reformisti Krapina

Aktivnosti vezane uz lokalne izbore ovih su dana u punom jeku, a o tome što spremaju i kakvu su njihovi planovi za lokalne izbore, razgovarali smo sa Zoranom Čavužićem, predsjednikom Narodne stranke Reformisti Krapina, a ovaj put i nositeljem koalicijske liste za Županijsku skupštinu KZŽ.

Intervju:

Za početak, možete li se predstaviti čitateljima, tko je Zoran Čavužić?

Rođeni sam Krapinčan, po struci inženjer računarsva, a uskoro i magistar ekonomije. Radim u struci kao računalni programer, a slobodno vrijeme uglavnom provodim uz svoju najveću strast, po kojoj me i mnogi znaju, glazbu. Već 12 godina član sam krapinskog benda Trnje, od 2012. godine nastupam kao vokalni solista, a ponekad skladam i koju pjesmu za druge autore. Dugi niz godina, koliko god mi to obaveze dozvoljavaju, volontiram i nastojim potaknuti promjene u okolini u kojoj živim; u dva mandata bio sam predsjednik krapinske udruge mladih, potpredsjednik gradskog i županijskog Savjeta mladih, član LEO kluba Zagorje i volonter GDCK Krapina.

Zašto Reformisti?

Nakon već spomenutih angažmana, shvatio sam da je sazrijelo vrijeme da probam napraviti nešto još veće i dati svoj doprinos razvoju grada i županije. Ne volim politikanstvo, praktičan sam čovjek i kao takvom NS Reformisti predstavlja idealnu okolinu za djelovanje. Stranku uglavnom čine mladi i obrazovani ljudi, koji do sad nisu bili politički aktivni i neopterećeni su pozicijama i kompliciranim političkim odnosima i spletkama.

Tko sve čini vašu koaliciju? Koji su ljudi na listama?Za što se zalažete?

Na izbore za županijsku skupštinu izlazimo sa zajedničkom listom Narodne stranke - Reformisti, Akcije mladih, Stranke umirovljenika i Zelenog foruma. U prosjeku imamo prilično mladu listu, a osim mene kao nositelja i već spomenutih imena, tu je i niz pojedinaca koji su dali velik doprinos i poznati su u okolini iz koje dolaze, poput Božidara Markuša iz Lobora, Janka Buzjaka iz Bedekovčine, Davora Kljaka iz Zlatara, Irene Grden iz Gornje Stubice, Zorana Klemena iz Hrašćine i sl. Za kandidata za župana odlučili smo podržati Željka Kolara, za kojeg smatramo da je napravio dobar posao u proteklom mandatu i veoma je izgledan i njegov ponovni izbor.

Do ulaska Hrvatske u EU županije su imale ograničen manevarski prostor, koliko zbog ovlasti koje imaju, toliko i zbog malih proračuna. Nakon 1. srpnja 2013. uloga i mogućnosti županije znatno su se povećale pristupom novcu iz EU-a. Iako je KZŽ mnogo napravila po tom pitanju, daleko smo od npr. Međimurske županije koja je povukla više novca iz fondova nego što su njeni izvorni prihodi i tu i mi vidimo perspektivu za daljnji rast i napredak. Jedna od važnih stavki našeg programa, koja je kod drugih uglavnom bila zanemarena, je naglasak na ravnomjerni razvoj gradova i općina. Dok se u nekim gradovima i općinama mnogo gradi i ulaže, neki su nažalost ostali u prometnom i gospodarskom „slijepom crijevu“ i stagniraju. Dodatno, smatramo da možemo bolje iskoristiti instituciju županije za lobiranje za neke projekte od nacionalne važnosti, a koji bi se trebali realizirati u našoj županiji, poput spojne ceste Varaždin – Krapina, pruge Novi Golubovec – Velika Ves, Sutinskih i Šemničih toplica, kumrovečkih objekata u državnom vlasništvu, cestovne infrastrukture na krajnjem istoku i zapadu županije i sl.

A u gradovima i općinama?

Na gradskoj i općinskoj razini izlazimo na izbore u ukupno 14 gradova i općina, bilo samostalno ili u koalicijama, pri čemu imamo i nekoliko veoma izglednih kandidata za buduće načelnike i zamjenike načelnika iz naših redova; Ljubicu Jembrih u Loboru, Zorana Klemena u Hrašćini, Denisa Sambolića u Budinščini i Janka Buzjaka u Bedekovčini. Također, podržati ćemo i nekoliko nezavisnih kandidata za načelnike i gradonačelnike.

Po čemu se razlikujete od drugih?

Dok lijevi i desni ne nude ništa novo, a neke druge stranke javno traže ljude na društvenim mrežama kako bi popunili liste, mi sustavno radimo na terenu kako bi stvorili bolje uvjete za život u okolini iz koje dolazimo. Tome svjedoči i činjenica da, iako smo jedna od novijih stranaka, prisutni u svim gradovima i općinama u županiji, pri čemu imamo i nekoliko kandidata za načelnike i zamjenike. Našu listu uglavnom čine mladi i obrazovani ljudi, koji do sad nisu bili politički aktivni i neopterećeni su pozicijama i kompliciranim političkim odnosima i spletkama.Izađite na izbore i zaokružite broj 4. na listi za Županijsku Skupštinu, jer ZAGORJE MOŽE BOLJE!

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8), između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program