Prethodni članak
Sljedeći članak

Čarobne boje jeseni zrcale se u vrilima Gacke

Morate posjetiti ljepote grada Otočca

  • Otočac

    Otočac

U potrazi za mirom i inspiracijom za život, kod suvremenog je čovjeka sve izraženija potreba za neposrednim, iskonskim doticajem s prirodom. Prošetati ponekad uskom stazom uz obalu bistre rijeke, sjesti i opustiti se uz smirujući šum njenih voda. Pronaći danas takvo mjesto jednako je sretnom trenutku, povratku u zaboravljeni dom. Rijeka Gacka upravo je takvo odredište. Jedinstvena po ambijentalnim vrijednostima i po kakvoći svojih voda, Gacka tiho teče kroz zelenu dolinu okružena vrhuncima Velebita i Kapele.

foto: Goran Orešković

Uz aktivnosti koje su primjerene ovom prostoru, poput šetnje ili vožnje biciklom, ribolov je ono što Gacki daje prepoznatljivost u svjetskim razmjerima. Mušicom na pastrvu u krugovima znalaca vrhunski je ribolovni doživljaj, a tu Gacka uistinu ima što dati, jer čuvena je u svijetu po potočnoj pastrvi koja raste 5 puta brže, negoli u drugim rijekama kraškog područja.

foto: Goran Orešković

U Gradu Otočcu odvijaju se raznovrsna turistička događanja tijekom cijele godine. Turistička zajednica Grada Otočca sudjeluje kao organizator ili inicijator, suorganizator ili pokrovitelj, uz podršku Grada Otočca. Stalne manifestacije koje su postale prepoznatljive, npr. Eko etno Gacka, Smotra folklora, Memorijalna biciklijada, Mačkare u Gackoj, Festival gackih snjegovića, Dječje ljeto u Gacki ili Advent u Otočcu, privlače sve više posjetitelja u naš grad. Vrlo je važna i blizina dva nacionalna parka, parka prirode, što evidentno utječe i na sve veći interes za organiziranje jednodnevnih izleta u Otočac .

Sve brojnijim turistima pažnju privlače nezaobilazne mlinice na Tonković i Majerovu vrilu, Muzej Gacke, Velebitsko utočište za mlade medvjede u Kuterevu, ali otkrivaju i kulturno povijesne atrakcije kao Gačanski park hrvatske memorije, Forticu, svetište Boga Mitre na Špilniku. Sve su brojniji posjetitelji koje privlači doživljaj i uživanje u prirodi, a posebno aktivni odmor poput ribolova, kajakarenja i bicikliranja.

Voziti se zrcalom rijeke Gacke u „plavi“ ili u moderno doba u kajaku ili kanuu, neponovljivo je otkriće i doživljaj Gacke s Gacke.

Info punkt u središtu Grada postao je nezaobilazno mjesto zaustavljanja domaćih i stranih gostiju, individualaca i grupa, starijih i mlađih dobnih skupina, koji se nerijetko odlučuju i na vožnju biciklima, onih električnih ili s mehaničkim sustavom javnih bicikala - Gackabike sustav.

Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo HGK, Županijske komore Otočac i Grada Otočca, organizator je 11. tradicionalnog Božićnog sajma u okviru manifestacije Advent u Otočcu. Sajam će se održati 16. i 17. prosinca 2017.

U Otočcu se održava tradicionalni Božićni sajam

Božićni sajam je mjesto na kojemu u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i sl. proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske. Izložbeno-prodajni sajamski dio 'Adventa' obogaćen je i kulturno-zabavnim programom.

Od autohtonih proizvoda ovdje morate kušati izvrstan domaći, sir i rakiju ili se, uz druženje tijekom rado posjećenih manifestacija, okrijepite delicijama iz lovačkog kotlića, jer priprema i kušanje tradicijskih jela bit će pozivnica, koja će vas vraćati Gackoj dolini.

Uživajte u neponovljivim bojama jeseni, koje se zrcale u vrilima Gacke.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA OTOČCA
Kralja Zvonimira 17
53 220 Otočac
www.tz-otocac.hr
tel/fax: 053/771-603

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje. Na autocesti A3 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program