Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi i volonteri probali kako je to nositi se s nekom vrstom poteškoća ili invalidnosti

Provoditelji projekta „Zajedništvo ljubavi – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom” iz varaždinske Druge gimnazije u posjeti Udruzi Sveta Ana Lobor

Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko - zagorske županije u svojim je prostorijama ugostila provoditelje projekta „Zajedništvo ljubavi – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom”. U projektu sudjeluju učenici Druge gimnazije u Varaždinu, a sam projekt u sebi sadrži nekoliko različitih dimenzija; učenici se upoznaju s teoretskim sadržajem, odlaze u različite udruge gdje su osobe s invaliditetom i s njima imaju radionice i druženja. U Lobor su tako autobusom stigli varaždinski gimnazijalci, profesori, volonteri, gosti iz Njemačke, odnosno predstavnici projekta iz Dortmunda, koji su sudjelovali u različitim radionicama koje su pripremili članovi udruge, a svrha je bila senzibilizirati i povezati mlade s djecom koje imaju poteškoće u razvoju i osobama s invaliditetom.

Predsjednice Udruge Sveta Ana, Nedeljka Jurinić, gostima je predstavila Udrugu, njezine aktivnosti, istaknuvši između ostaloga da udruga od početnih pet članova danas broji 150 članova s područja cijele Krapinsko – zagorske županije i provodi niz aktivnosti i projekata te da je osnovana s ciljem promicanja i poboljšanja života osoba s invaliditetom.

Jedan od voditelja projekta Zajedništvo ljubavi, vlč. Leonardo Šardi, svećenik Varaždinske biskupije rekao je kako kroz ovaj projekt žele mlade, učenike 2. Gimnazije iz Varaždina senzibilizirati za osobe s nekom vrstom poteškoća ili invaliditeta, i to kroz teoretski dio, ali i kroz posjet različitim udrugama. - Ove godine htjeli smo projekt proširiti van granica Varaždinske županije i odlučili posjetiti Udrugu Sveta Ana. – rekao je vlč. Šardi, dodavši kako su s njima došli i gosti iz Njemačke, voditelji projekta pod nazivom, 'Dati Europi dušu' kroz koji oni žele mlade srednjoistočne Europe senzibilizirati za socijalne probleme u njihovoj zemlji.

Domaćini su pripremili nekoliko radionica kroz koje su mladi i volonteri probali kako je to nositi se s nekom vrstom poteškoća, bilo vizualnom, perceptivnom ili motoričkom, a predstava dramske sekcije loborske osnovne škole pokazala je koliko djeca s poteškoćama upornošću mogu doprinijeti svojem razvoju i razvoju društva. Isti su dan Udrugu posjetili i predstavnici Zaklade Hrvatska za djecu. Djeca Udruge Sveta Ana sudjelovala su u izradi slikovnice"Učini mali korak velikim", naslikavši svoje želje, a Zaklada Hrvatska za djecu te je želje pretvorila u stvarnost te djecu i mlade s teškoćama u razvoju razveselila poklonima odnosno ispunila njihove nacrtane želje.

Još članaka iz "Lobor"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program