Prethodni članak
Sljedeći članak

'Imamo potencijalne investitore u 'kumrovečki mrtvi kapital''

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt govori o nizu projekata koje je Općina pokrenula i koji su u planu u bliskoj budućnosti

Na području Općine ima puno aktualnosti i novosti, puno natječaja na koje smo se javili. Prijavili smo na Ministarstvo demografske obnove obnovu kompletnog vrtića. Riječ je o investiciji od 800 tisuća kuna, kojim bi vrtić bio renoviran i prostor povećan za još 14 djece, što nam je prioritetno jer zasad imamo na čekanju 21 dijete. Natječaj je trajao do kraja ožujka, a rezultate očekujemo početkom svibnja. Nadamo se da ćemo dobiti sredstva jer iz svojeg proračuna to ne možemo napraviti. Tako bi se broj vrtićke djece povećao na 56, a vrtić bi dobio jedan moderan izgled – najavio na početku razgovora kumrovečki načelnik Robert Šplajt.

Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec

Istaknuo je kako namjeravaju provesti kompletnu rekonstrukciju javne rasvjete za naselje Kumrovec, a prijavili su i projekt uređenja groblja. Projekt rekonstrukcija javne rasvjete Općina je prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Riječ je o rekonstrukciji javne rasvjete glavne ulice prema školi oko stambenih zgrada do kraja šetnice. Vrijednost projekta je 370 tisuća kuna koja uključuje i zamjenu svih podzemnih kablova. - Rasvjeta nam je ugašena, uopće je ne koristimo skoro već dvije godine, a sad bi uz pomoć sredstava iz Ministarstva pokušali riješiti zamjenu kablova, stupova te bi postavili LED rasvjetu. Namjera nam je riješiti problem rasvjete jednom za sva vremena. Nadamo se da bi ovaj projekt trebao biti odobren do kraja travnja. Nadalje, na Ministarstvo regionalnog razvoja prijavili smo Projekt uređenja groblja, u visini od 150 tisuća kuna koji uključuje izgradnju ograde i uređenje staze. Ovim projektom bi se u jednu cjelinu spojio novi dio groblja sa starim – rekao je Šplajt.

Klizišta

Pitanje klizišta veliki je problem i u Kumrovcu. Prema riječima načelnika Šplajta, dva su klizišta prijavljena na javni poziv Ministarstva graditeljstva za sanaciju. Jedno je klizište u Razvoru gdje je investicija vrijedna 250 tisuća kuna, a drugo u Kladniku gdje bi sanacija stajala 100 tisuća kuna. - Zahvalni smo saborskoj zastupnici Mariji Puh koja je potaknula pitanje klizišta u Zagorju i cijeloj regiji. Dosad se to nije spominjalo niti u jednom zakonu i to je bila više manje lokalna tema nas Zagoraca. Na njezinu inicijativu dobivena su prva sredstva od 10 milijuna kuna za klizišta, s time da je osigurano 125 milijuna kuna koje će se rasporediti preko Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta. Početkom ove godine u okviru Mjere 7.2.2. dobili smo projekt od Ministarstva poljoprivrede u vrijednosti od 6 miljuna i 978 tisuća kuna za Lončarev put s kojim ćemo riješiti kompletnu prometnicu u naselju Škrnik u dužini 5 km. Ovaj projekt nam je od iznimne važnosti jer je sad cesta u jako lošem stanju – kaže Šplajt.

Investitori

Načelnik je spomenuo da mu je iznimno drago što je Županiji prošao projekt energetske obnove škole, a dodao je i kako je Općina prijavila energetsku obnovu Turističko-informativnog centra. – Nadamo se pozitivnom rješenju jer planiramo u jednom kraćem razdoblju urediti centar kao multifunkcionalnu dvoranu kako bi turisti mogli vidjeti što sve Kumrovec i okolica nudi. Projekt je prijavljen Ministarstvu graditeljstva u vrijednosti od 400 tisuća kuna. Također ćemo se javiti na Javni poziv Fonda za energetsku obnovu i zaštitu okoliša za nabavu kanti za komunalni otpad, plastiku i papir. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 350 tisuća kuna – najavio je Šplajt brojne projekte koja Općina Kumrovec planira. Načelnik Robert Šplajt ističe kako svi ti projekti vode boljoj budućnosti u Kumrovcu. - Na tome nećemo stati, mislimo pokrenuti jedan gospodarski i turistički projekt u Kumrovcu. Imamo strategiju turističkog razvoja Kumrovca u koju su uključeni Spomen-dom, stadion, bivša Politička škola te Titova vila u Kumrovcu. Imamo i potencijalne investitore s kojima ćemo održati sastanak poslije Uskrsa te se iskreno nadam da su konačno došla bolja vremena za Kumrovec – zaključio je Šplajt.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -prometna nesreća na autocesti A3 na 35+500 km između čvora JAKUŠEVEC i čvora KOSNICA u smjeru Lipovca, promet se vodi jednom prometnom trakom. Molimo korisnike za oprez.  -vozilo u kvaru n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program