Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar zaštite okoliša i energetike u Krapini otvorio reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada

Reciklažno dvorište će početi s radom odmah poslije Nove godine, a otpad će Krapinčani i građani Jesenja, Radoboja, Đurmanca i Petrovskog moći besplatno dostaviti svaki radni dan od 7 do 18 sati, a subotom od 8 do 13 sati

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas je u gospodarskoj zoni Krapina-Nova zapad u Bobovju službeno otvorio reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada i to za Grad Krapinu te okolne općine Đurmanec,Radoboj, Petrovsko i Jesenje. Investicija je vrijedna 2, 4 milijuna kuna. Fond za zaštitu okolišu i energetsku učinkovitost u izgradnju i opremanju uložio je  1. 740.000 kuna, odnosno  71, 95 posto investicije, a preostali dio Grad Krapina i spomenute četiri općine. Fond je i u stopostotnom iznosu financirao projektnu dokumentaciju. Radove je izvela tvrtka Krakom gradnja, a u opremanju je sudjelovala tvrtka Tehnix.

Reciklažno dvorište će početi s radom odmah poslije Nove godine, a otpad će Krapinčani i građani Jesenja, Radoboja, Đurmanca i Petrovskog moći besplatno dostaviti svaki radni dan od 7 do 18 sati, a a subotom od 8 do 13 sati. Osim korisnog otpada kao što su papir, plastika, metal, drvo,  moći će se odložiti i stari lijekovi, boje i lakovi, građevinski otpad iz kućanstva i puno vrsta drugog otpada.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović prilikom otvaranja reciklažnog dvorišta u Krapini najavio je izgradnju i otvaranje 58 novih reciklažnog dvorišta diljem Hrvatske te će se oni, naglasio je, financirati iz europskog novca.  - Isto vrijedi i za sortirnice,  koje prijašnja vlast nije smatrala shodnim uopće sufinancirati, a kamoli europskim novcem – rekao je ministar. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetiku Ljubomir Majdandžić naglasio je da su ovakva reciklažna dvorišta civilizacijsko pitanje 21. stoljeća te da svako takvo dvorište mora imati i sortirnicu tako da se sve sirovine mogu vratiti ponovno u proces proizvodnje.

Jedan zagorski evergreen kaže u stihovima Lepe ti je lepe Zagorje zelene, a nama je svima u interesu i cilj da nam Zagorje ostane zelene i ostane lijepo i čisto. Zbog toga već godinama radimo na ekologiji. Sanirali smo divlje deponije, uveli dodatne kante za sva kućanstva, izgrađeni su eko otoci, a ovo recikažno dvorište dodatni je korak u ekološkom smjeru – rekao je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović najavivši da im je želja izgraditi sortirnicu i kompostanu. Saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek, čestitavši Gradu Krapini i okolnim općinama na zajedničkom reciklažnom dvorištu rekao je kako se apsolutno zalaže za politiku Vlade RH koja radi odmak od velikih sabornih centara, koji su očigledno neodrživi te da su ovakvi paketi servisa i usluga na razini nekoliko gradova i općina optimalno rješenje.

Nakon  službenog otvorenja reciklažnog dvorišt u Krapini, ministar je otišao na sastanak sa krapinsko - zagorskim županom Željkom Kolarom.  

Još članaka iz "Krapina"

Facebook

Samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50, DC27); -dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobag...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program