Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na izgradnji ceste Šagudovec – Sekirevo Selo te na sanaciji klizišta u Slanom Potoku

Cesta koja će približiti Šagudovec centru Gornje Stubice izgradit će se u dužini od gotovo 2,2 kilometra


Započeli su radovi na izgradnji, odnosno rekonstrukciji nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo u Gornjoj Stubici, u duljini od 2175 metara.

Uz samu izgradnju i uređenje ceste, riješit će se i pitanje oborinske odvodnje, a nakon izgradnje bit će to nova i vrlo važna cesta koja je povezivati dva naselja, Šagudovec i Sekirevo Selo te će omogućiti, kako smo doznali od načelnika Jasmina Krizmanića, da djeca iz Šagudovca neće trebati polaziti osnovnu školu na području druge jedinice lokalne samouprave, već školu u Gornjoj Stubici, jer će se ovom dionicom centar općine približiti Šagudovcu.

Radovi su započeli 5. listopada, a izvodi ih Niskogradnja Hren iz Donje Stubice. Cijena radova prema ponudi iznosi 2.122.154,13 kuna, a projekt je Općina Gornja Stubica prijavila na natječaj, odnosno operaciju 7.2.1., Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te će se financirati sredstvima Europske unije – Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Europska unija sufinancirat će 85 posto iznosa, a 15 posto Republika Hrvatska.

Za vrijeme trajanja radova, navedena se dionica nerazvrstane ceste neće koristiti, već će se prema centru Gornje Stubice prometovati isključivo državnom cestom. Rok za završetak radova je devet mjeseci. 

Prošlog su tjedna također započeli i radovi na sanaciji klizišta u Slanom Potoku, koje je nastalo još 2012. godine. Radovi će obuhvatiti sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti u zaselku Haramusteki, odnosno izgradnju potpornog zida dugačkog 159 metara, zacjevljenje cestovne grabe za odvodnju oborinskih voda te je nakon drenaže potrebno izvesti rekonstrukciju ceste u dužini od 270 metara.

Radove izvodi zajednica ponuditelja Etos – trgovina d.o.o., Etos – beton, vl. Hrvoja Leškovića te Fergy građenje d.o.o.. Cijena prema ponudi iznosi 1.133.700,00 kuna, a rok za završetak radova je 120 dana, odnosno 4 mjeseca.

Obilazni pravac je kroz naselje Slani Potok, općinskom nerazvrstanom cestom Hreni- Pušci-Božići-Ivanići sa izlazom na županijsku cestu 2224 (Gornja Stubica – Sveti Matej).

 

 

 

 

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Od 12:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sav promet.   Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program