Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica

Sva izvješća članovi skupštine su prihvatili

Jučer je u restoranu „Rody“ u Samcima održana redovna godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica. Na sjednici su podnesena izvješća o radu upravnog odbora, zapovjedništva, izvješće o financijskom poslovanju za 2017. godinu, izvješće Nadzornog odbora te izvješće o radu Puhačkog orkestra za 2017. godinu.

Sva izvješća članovi skupštine su prihvatili. Donesena je i izmjena i dopuna financijskog plana za 2018 godinu. te poslovnik o radu. Izvješća su podnijeli predsjednik Vatrogasne zajednice Josip Leškovič, zamjenik predsjednika Stjepan-Svemirko Čekolj, zapovjednik Krešimir Znika, tajnik Milan Bigec, blagajnik Marko Frajtak i ispred Nadzornog odbora Dario Posavec.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krešimir Znika istaknuo je da Vatrogasna zajednica broji 209 članova, od toga 166 osposobljenih vatrogasaca i da raspolaže s 9 vatrogasnih vozila. Naglasio je intervencije tijekom protekle godine, sudjelovanje vatrogasaca u općinskim manifestacijama Jurjevo, Susreti za Rudija i druge, obilježavanje sv. Florijana u svibnju prošle godine, aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, posjet Kornatima, hodočašće u Mariju Bistricu, sudjelovanje zapovjedništva Vatrogasne zajednice u izradi Procjene rizika zaštite od požara i Procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Gornja Stubica, prijevoz vode mještanima uslijed sušnog razdoblja i druge aktivnosti.

Izvješće o radu Puhačkog orkestra podnio je Josip Lešković te istaknuo nabavku novih instrumenata, zatim 20 nastupa i 80 proba koje su članovi orkestra imali. Naglasio je i da je novi dirigent Puhačkog orkestra Petar Ruk koji je zamijenio dugogodišnjeg dirigenta Mirka Svibena. Zahvalio se općinskom načelniku Jasminu Krizmaniću na pomoći i sredstvima koja Općina izdvaja za rad Vatrogasne zajednice i Puhačkog orkestra.

Tajnik Milan Bigec informirao je članove skupštine o polaganju, članova Vatrogasne zajednice, za ispit vatrogasac 1. klase koje organizira Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije u svibnju ove godine te o organizaciji edukativnog izleta u Vukovar.

Sjednici su pored članova Skupštine prisustvovali, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik općinskog načelnika Vladimir Škvorc, upravitelj Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, županijska vijećnica Kristina Rafaj, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici Sanja Knezić te tajnica Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Jelena Kamenar.

Općinski načelnik Jasmin Krizmanić zahvalio se na angažmanu vatrogasaca u prijevozu vode stanovništvu uslijed prošlogodišnje suše kao i na sudjelovanju vatrogasaca u manifestacijama i društvenim događanjima u Općini.

Ostali gosti obratili su se članovima skupštine prigodnim govorima.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.  Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za aut...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program