Prethodni članak
Sljedeći članak

Besplatna edukacija za poljoprivrednike

Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, đem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća.


Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba kao korisnik Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja",  Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., operacije 1.1.2. "Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike"  organizira tečaj strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike po programu prerada voća kojeg je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, a provest će ga stručne osobe Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. Tečaj je  namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima bilo da se već bave preradom voća ili to namjeravaju. Provedbom ove mjere očekuje se unapređenje obrazovne strukture poljoprivrednog stanovništva, što bi u konačnici trebalo pozitivno utjecati na društveno-gospodarski razvoj ruralnih područja i konkurentnost hrvatske poljoprivrede. Pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Tečaj po programu Prerada voća održat će se od 15. do 18. listopada  od 9 do 15 sati u objektu „Lojzekova hiža“ u Gusakovcu 116, Gornja Stubica. Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, đem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća. Osim tehnoloških tema obradit će se i teme iz zakonodavstva koje su važne za stavljanje prerađenih proizvoda na tržište.Program osposobljavanja sadrži teoretski i praktični dio, te primjere iz prakse.Sudionicima izobrazbe koji   završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja.

Radi utvrđivanja interesa za  provedbu ovog tečajeva strukovnog osposobljavanja i lakše organizacije, mole se zainteresirani da se jave u Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu višoj stručnoj savjetnici Dragici Tresk Penezić na tel. 049-288-014 ili 091-4882-738 jer je broj polaznika ograničen na 25 osoba.

Još članaka iz "Gornja Stubica"

Facebook

Od 12:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sav promet.   Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program