Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] 80 godina DVD-a Laz

DVD Laz osnovano je 1938. godine na inicijativu mještana naselja Laz Bistrički i Laz Stubički, a prvi je predsjednik bio Stjepan Hrastović


Dobrovoljno vatrogasno društvo Laz u subotu je proslavilo 80. obljetnicu. Nakon dočeka i prijema gostiju kod Vatrogasnog doma, održan je svečani mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila, a nakon toga i svečana sjednica. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Stjepana Joća, o povijesti društva govorila je glasnogovornica Kristina Smetko.

DVD Laz osnovano je 1938. godine na inicijativu mještana naselja Laz Bistrički i Laz Stubički, a prvi je predsjednik bio Stjepan Hrastović. Društvo se sporo razvijalo, no pravi uzlet bilježi se od kraja 2000. godine, kada se kreće i sa ozbiljnom nabavom opreme i vozila, kao i izgradnjom Vatrogasnog doma. Danas je DVD Laz društvo, koje djeluje unutar VZO Marija Bistrica, ima 82 člana, od čega 30 članova djece i mladeži. Svi oni redovno se osposobljavaju, odrađuju vatrogasne intervencije na svom području, ali sudjeluju i na dislokacijama u priobalju, te su vrlo aktivni u društvenom i vjerskom životu svoga mjesta, svoje župe, ali i cijele Općine Marija Bistrica.

Na proslavi su dodijeljena i vatrogasna odlikovanja i priznanja, kao i zahvalnice. Tako su zlatnu medalju dobili Ivica Joć i Zvonimir Kušt, zlatnu plamenicu Ivan Kušt i Krešo Kušt, srebrnu plamenicu Stjepan i Damir Joć, a srebrnu vatrogasnu medalju Stjepan Kušt. Također dodijeljeno je i 12 brončanih medalja (Damir Joć, Stjepan Topolovec, Ana Mikuš, Kristina Smetko, Dražen Mikuš, Antonio Pucko, Tomislav Kušt, Stjepan Kušt, Stjepan Kušt ml., Stjepan Pucko, Željko Čukelj i Stjepan Gabud)  i 3 brončane plamenice (Antonio Pucko, Krunoslav Pucko i Stjepan Kušt). Spomenicu za 60 godina dobio je Željko Bartolović, za 40 godina Stjepan Gabud, Stjepan Šagud i Željko Čukelj, a za 10 godina Antonio Pucko, Stjepan Topolovec i Ivan Smetko. Dugogodišnji i donedavni predsjednik Franjo Kušt primio je pak činove za počasnog vatrogasnog časnika.

80. rođendan DVD-a Laz čestitali su zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, izaslanik gradonačelnik grada Zagreba Milana Bandića Stjepan Kemfelja, župnik iz Vinagore, podrijetlom iz Laza vlč, Dragutin Gereci, te predstavnici brojnih vatrogasnih društava, podupiratelja i sponzora.

 

 

Još članaka iz "Glazba"

Facebook

Povodom blagdana Tijelova, Dana antifašističke borbe i Dana državnosti zabrane za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju: -20.lipnja od 14 do 23 sata -21.l...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program