Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočke forumašice u Hrvatskom saboru predstavile predstavile temu „Pravo na zdravu prehranu"

Na Susretu je sudjelovalo 12 Dječjih foruma iz cijele Hrvatske u raznim radionicama i aktivnostima koje se bave tematikom dječjih prava

Članice Dječjeg foruma Zabok Ana, Katarina i Lana sudjelovale su na 19. Susretu Dječjih foruma Hrvatske koji se 2., 3. i 4. srpnja 2017. godine održao u Zagrebu. Savez društava Naša djeca Hrvatske je naime, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Udruge gradova od 2. do 4. srpnja organizirao je 19. Susret Dječjih foruma Hrvatske koji se održao u Zagrebu u okviru projekta „Dječji forumi u prilog promicanju i ostvarivanju prava djeteta“.

Na Susretu je sudjelovalo 12 Dječjih foruma iz cijele Hrvatske u raznim radionicama i aktivnostima koje se bave tematikom dječjih prava. Cilj Susreta bio je godišnja prezentacija radionica Dječjih foruma iz gradova i općina s ciljem prenošenja znanja i aktivnosti usvojenih aktivnim sudjelovanjem u Dječjim forumima. Na trodnevnom su susretu u Zagrebu sudjelovali predstavnici Dječjih foruma iz Banove Jaruge, Bjelovara, Čakovca, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Preloga, Slatine, Varaždina i Zaboka.
Kroz zajedničko druženje forumašice i forumaši sudjelovali su u interaktivnoj šetnji – igri „U potrazi za blagom – tko sve zna dječja prava“ kroz koju su djeca pronašla, posjetila i upoznala institucije nadležne za ostvarivanje prava djece pa su tako posjetili Kuću Europe, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Vladu RH gdje su ih dočekali predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Savez DND-a Hrvatske. Na kraju potrage djeca su posjetila Ured pravobraniteljice za djecu te pravobraniteljici Ivani Milas Klarić predstavili svoj rad i projekte kojima se bave u svojim lokalnim sredinama.

Posljednjeg dana Susreta, 4. srpnja Dječji forumi posjetili su Hrvatski sabor te je ove godine sa zastupnicima u Hrvatskom saboru održana 12. sjednica predstavnika Dječjih foruma. Domaćin susreta u Saboru RH bio je Odbor za obitelj, mlade i sport, a na sjednici su svi Dječji forumi održali izlaganje o različitim temama kojima se bave u svojim sredinama kako bi poboljšali živote djece i kako bi se poštovala dječja prava u lokalnoj zajednici, a i šire.

Društvo Naša djeca Zabok predstavljale su članice Dječjeg foruma Ana Grah, Katarina Ravlić i Lana Repovečki koje su za ovaj susret pripremile voditeljice Jana Borovčak, Neda Novosel i Jasenka Borovčak. Zabočke su forumašice predstavile temu „Pravo na zdravu prehranu“ te prisutnim saborskim zastupnicima i predstavnicima Ministarstava ukazale na što hitniju potrebu uvođenja zdrave prehrane u školske jelovnike – rekla je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb. Do 15. prosinca na autocesti A1 zbog radova na vijaduktu Drežnik promet teče dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke/Splita). Zatvoren je izlazni krak čvora Karlo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program