Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrijedna donacija djeci hrvatskih branitelja

Donacija je uručena djeci hrvatskih branitelja članova UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike hrvatske u projektu „ Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala (laptopa) od Iloka do Dubrovnika, nazočnosti predsjednika Podružnice Stjepana Pavliše, djeci hrvatskih branitelja članova UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije donirana su tri prijenosna računala odnosno laptopa.

Predsjednik UDVDR RH general pukovnik u miru Đuro Dečak zahvalio je svim donatorima, a posebno odvjetničkom uredu Šečković koji je osobno do sada donirao više desetaka računala. Naglasio je i odgovornost šire zajednice koja je prepoznala nastojanja braniteljske populacije da se ovakvim aktivnostima pomogne djeci hrvatskih branitelja koji studiraju vjerujući da će svoj životni put nastaviti u Lijepoj našoj jednako časno i čvrsto kao što su njihovi roditelji stali u obranu Domovine.

U uvodnom dijelu je pročelnica za humanitarnu djelatnost UDVDR RH Dubravka Kutleša Herljević upoznala donatore, studente koji su primili laptope i druge nazočne o projektima koje provodi UDVDR RH navodeći da je proteklih godina doniralo ukupno 570 računala,opremljeno je 10 centara za informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja, održano je 50 tečajava informatičkog opismenjavanja s ukupno 342 polaznika, donirano im je ukupno 180 stolnih računala, 920 djece prima mjesečnu stipendiju od ukupno 300,00 kuna od Zaklade za djecu Hrvatske, opremljeno je 11 vrtića raznim pomagalima, donirano školskim knjižnicama preko 1.650 knjiga, opremljeno 18 malonogometnih klubova, opremljena četiri rukometna kluba, opremljen jedan košarkaški te jedan klub koji se bavi streljaštvom.

U ime donatora Koncerna Sunce d.d. računalo je primila Sandra Brezak, a od donatora županije Krapinsko-zagorska računala su primili Nikolina Čorko i Mihaela Horvat.

U ime županije Krapinsko-zagorske zahvalio se izaslanik župana mr.crim.Josip Horvatin koji je uručio i prigodne poklone županije i Podružnice organizatorima i učesnicima programa.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -prometna nesreća na autocesti A3 na 35+500 km između čvora JAKUŠEVEC i čvora KOSNICA u smjeru Lipovca, promet se vodi jednom prometnom trakom. Molimo korisnike za oprez.  -vozilo u kvaru n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program