Prethodni članak
Sljedeći članak

Volonteri iz Zaboka, Bedekovčine i Desinića proveli hvalevrijedne akcije

Projekt #zavolontirAJMOse započeo je u listopadu 2017. godine


Projekt #zavolontirAJMOse usmjeren je na razvoj i promoviranje volonterstva i odgoja za volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama. Kroz projekt se pruža podrška odgojno-obrazovnim ustanovama u pripremi i provedbi školskih volonterskih programa. Dolaskom lijepog vremena tri su partnerske škole počele s održavanjem volonterskih akcija.

Školski volonteri i volonterke Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog osmislili su i proveli dvije volonterske akcije, akciju druženja s djecom s Down sindromom, koja se održala u školskoj knjižnici, te akciju čišćenja i održavanja okoliša škole. Školski volonteri Osnovne škole Bedekovčina proveli su akciju pripremanja i bojanja drvenih elemenata za 8 novih klupa, koje će postaviti u dvorište škole kako bi učenici/ce mogli ugodnije provoditi vrijeme na svježem zraku, dok su školski volonteri i volonterke Osnovne škole Đure Prejca – Desinić posjetili Dom za odrasle osobe Bidružica, te kroz igru, glazbu i druženje učinili boravak korisnicima doma ugodnijim.

Kroz volonterske akcije uključilo se 76 školskih volontera. Ova velika zainteresiranost volontera govori o prepoznatljivosti i značaju razvoja kulture volontiranja među djecom i mladima, te potrebi uključivanja istih u kreiranje školskih volonterskih programa i aktivnosti. Volonterske akcije nastavit će se tijekom travnja i svibnja u navedenim školama, a iste će biti pripremljene i provedene sukladno potrebama zajednice, odgojno-obrazovnih ustanova i školskih volontera.

Projekt #zavolontirAJMOse započeo je u listopadu 2017. godine, provodi ga Mreža udruga Zagor s partnerima Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić i Društvom „Naša djeca“ Zabok.

Projekt je sufinanciran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u okviru Izvaninstitucinalnog odgoja i obrazovanja. Više o projektu na web stranici: http://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će 20. travnja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program