Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnica prenosila sjednicu uživo, palo i nekoliko uvreda

Oporbeni vijećnici bili su zateknuti što je vijećnica Mirela Behin dio sjednice snimala uživo, istaknuvši da ih je trebala na to upozoriti, na što je Behin odgovorila da su sjednice javne i da ne vidi problem


Sinoć je održana treća sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor na kojoj je jednoglasno donesena odluka o povećanju sufinanciranja troškova čuvaonice (obrta za čuvanje djece) i vrtića s 50 na 55 posto za prvo dijete. Prijedlog Kluba vijećnika SDP- Laburisti- HSU – HSS- HNS kao dopuna dnevnog reda bilo je povećanje subvencioniranja za 5 posto zbog povećanja cijene obrta za čuvanje djece, a koji je obrazložila Mirela Behin (SDP). Načelnica Ljubica Jembrih također je dala prijedlog o promjeni mjerila za financiranje javnih potreba, primarnih programa, dječjih vrtića, jaslica i predškole, jer je do sad bila na snazi stara odluka iz 1999. godine. Po toj novoj odluci to sufinanciranje od  50 posto se povećava na 55 posto. Kako su oba prijedloga bila na istom tragu, vijećnici su u toj odluci bili složni.

Jednoglasno su vijećnici digli ruke i vezano za odluku o otkupnoj cijeni građevinskog zemljišta kod Buntaka gdje se planira proširenje zavoja na županijskoj cesti. Kako je izvijestila loborska načelnica Ljubica Jembrih za otkup poljoprivrednog zemljišta dogovorena je cijena od 40 kuna po kvadratu, dok Tomislav Krajnik za jednu građevinsku česticu od 145 kvadrata traži 400 kuna po kvadratu, a za drugu od 168 kvadrata 200 kuna po kvadratu što Općina ne može prihvatiti. 

Načelnica je dala prijedlog da se g. Krajniku ponudi cijena od 80 kuna po kvadratu za oba zemljišta što bi iznosilo oko 25.000 kuna, a ukoliko ne pristane na tu cijenu krenulo bi se u sudsko izvlaštenje. Otkup ostalog poljoprivrednog zemljišta iznosio bi 69.680 kuna. Božidar Šuti (SDP) komentirao je da  je to trebalo biti već riješeno  i krenuti u sudsko izvlaštenje, no kako je to bila rodbina bivšeg načelnika, smatra da se nije smjelo. Nije prošla odluka izmjeni odluke o naknadi za rad zamjenika načelnice koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa.

Vladajuća većina nije  bila za povećanje naknade zamjeniku načelnice Josipu Horvatu s 500 na 1500 kuna, dok su HDZ-ovi vijećnici komentirali kako ni jedan zamjenik u drugim zagorskim jedinicama lokalne samouprave nema tako malu naknadu i da je to uvreda i za čovjeka i za samu funkciju koju obnaša. Ostale odluke vezane za izbor o imenovanju povjerenstava i komisije također nisu prošle jednoglasno, odnosno prihvaćeni su prijedlozi vladajuće većine, poput imenovanja Povjerenstava za procjenu štete ili Komisije za nogometno igralište, na što su oporbeni vijećnici negodovali. Oporbeni vijećnici nisu htjeli sudjelovati u radu Komisije za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu, smatraju da ona  nema nikakve ovlasti i da je protuzakonita, a na što su vladajući komentirali  da  smatraju da komisije sa školovanim ljudima nikako ne mogu štetiti radu općine već samo pomoći.

Oporbeni vijećnici bili su zateknuti i što je vijećnica Mirela Behin dio sjednice snimala uživo, istaknuvši da ih je trebala na to upozoriti, na što je Behin odgovorila da su sjednice javne i da ne vidi problem.

Žustra  rasprava je bila i kada je Dragutin Adanić (HDZ) predsjedniku Vijeća rekao: Vi ste licemjerni. – Kada smo se dogovarali da idemo zajedno u koaliciju, rekli ste da ne smijemo dozvoliti da Mirela Behin radi nepodopštine, a sada ste se pridružili Mireli. Behin je komentirala da ukoliko smatraju da ona radi nepodopštine i probleme da ju prijave ili izbace iz vijeća. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autocestu A1 između čvorova Ogulin i Maslenica te državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program