Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Župan s gradonačelnicima i načelnicima razgovorao o planu gospodarenju otpadom i uređenju spomen-obilježjima zagorskim braniteljima

Župan Željko Kolar je na početku sastanka istaknuo kako je sastanak organizirao na inicijativu komunalnih poduzeća

U Krapini je održan sastanak krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara s gradonačelnicima i načelnicima s područja Krapinsko-zagorske županije.

Teme sastanka bile su predstavljanje Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, raskid ugovora s dosadašnjim izvođačima za sanaciju odlagališta otpada te prezentacija prijedloga uređenja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Župan Željko Kolar je na početku sastanka istaknuo kako je sastanak organizirao na inicijativu komunalnih poduzeća s ciljem da se prezentira Uredba u gospodarenju otpada te će koncesionari moći prenijeti svoja viđenja o njoj.

- Većina vas je upoznata s tim da Gorjak, Tugonica i Mihaljekov Jarek moraju ići u sanaciju i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je promijenio uvjete. Morali bi raskinuti ugovore s jedinicama lokalne samouprave na onaj način na koji su bili potpisani. Taj smo tekst Ugovora uskladili s poduzećima i danas će vas kolega Bručić upoznati sa sadržajem samog Ugovora. Zamolili smo direktore komunalnih poduzeća da kontaktiraju sa svojim vlasnicima da još malo iskomuniciraju taj ugovor i da možemo izaći van s javnom nabavom. Ugovor će vam danas biti poslan na mail. Imamo određene rokove koje je propisala Vlada RH da nam se ne bi dogodilo da nećemo imati mogućnost odlaganja otpada na postojeća odlagališta. Moramo biti vrlo brzi i efektivni – rekao je župan Kolar.

Vezano za prezentaciju prijedloga uređenja spomen-obilježja braniteljima u Krapinsko-zagorskoj županiji rečeno je da se Udruga druge gardijske brigade Gromovi zajedno s Gradom Krapinom javila na natječaj Ministarstva branitelja te je dobila novac za izradu projektne dokumentacije i izrade projektnog rješenja te će javno prezentirati projekt. - U samo financiranje bi se uključilo i Ministarstvo branitelja, pretpostavljam u jednoj polovici, malo izdašnije bi se uključila i Krapinsko – zagorska županija i trebali bismo svi zajedno pokazati da smo jedinstveni, barem oko Domovinskog rata. Imamo jednu formulu po kojoj bi se sve jedinice lokalne samouprave uključile u izgradnju tog spomenika. To ne bi bio tako velik novčani izdatak. Za veće jedinice lokalne samouprave bilo bi maksimalno 10 do 12 tisuća kuna, a za manje 5 do 6 tisuća i mislim da to nikome ne bi trebao biti problem, da to isfinanciramo i, kako su branitelji predvidjeli, otvorimo za obljetnicu Oluje 2018. godine – rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Samo za osobna vozila otvoreni su (zbog olujnog vjetra): -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb izmeđ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program