Prethodni članak
Sljedeći članak

U Udruzi invalida Bedekovčina kreativno, živo i pozitivno

Udruga invalida Bedekovčina je tijekom cijele 2017. godine provela brojne aktivnosti

Povodom Međunarodnog dana tolerancije Udruga invalida Bedekovčina u sklopu projekta „Radi kreativno, misli pozitivno“, organizirala je radionicu Svatko ima svojeg anđela. Radionica je provedena u Osnovnoj školi Bedekovčina koja je i partner na tom projektu. Radionici su prisustvovali učenici Osnovne škole Bedekovčina, osoba s intelektualnim teškoćama iz Udruge invalida Bedekovčina, roditelji učenika 2. b razreda, volonteri, asistenti i roditelji osoba s intelektualnim teškoćama. U ime ravnatelja škole prisutne je pozdravila pedagoginja škole, Silvija Ilić. Radionica je provedena u sklopu projekta "Radi kreativno, misli pozitivno", koji provodi Udruga invalida Bedekovčina, a Osnovna škola Bedekovčina je partner na tom projektu.

Za osobe s intelektualnim teškoćama boravak među zdravom djecom, pogotovo među vršnjacima, nenadomjestiv je oblik socijalnog kontakta, podizanja samopouzdanja i samopoštovanja. To je ujedno i sveopće ohrabrenje za samostalan izlazak iz kuće - u ambulantu, ljekarnu, trgovinu, na društvene događaje. To znatno poboljšava njihovo zdravlje i kvalitetu života. Kao sjećanje na tu lijepu zajedničku aktivnost, svaki je sudionik ponio kući svojeg anđela. Voditeljica radionice bila je Anita Pavetić,

U 2017. godini u Udruzi invalida Bedekovčina bilo je veoma živo i aktivno. Aktivnosti su se provodile kroz tri projekta. Projekti „Kad pomažu naši vršnjaci, lagani su svi zadaci“ i „Radi kreativno, misli pozitivno“ provedeni su kroz 72 radionice koje su obuvaćale psihosocijalne i kreativne teme u koje su bili uključeni članovi Udruge invalida Bedekovčina, učenici Osnovne škole Bedekovčina, roditelji, volonteri i asistenti. Projektom je obuhvaćeno 80 direktnih korisnika.

Projekt „Tjelesnim aktivnostima do boljeg zdravlja“ provodila je fizioterapeutkinja u prostoriji Ambulante Bedekovčina. Cilj toga projekta je kombiniranjem individualnih i grupnih tretmana i adekvatnim oblicima tjelesnih aktivnosti doprinijati lakšem, potpunijem i ravnopravnjem uključuvanju korisnika udruge u sve aspekte života zajednice, te poboljšanju kvalitete života. Projekt je obuhvatio 40 korisnika. Provedeno je 450 medicinskih masaža, preko 200 vježbi, 16 grupnih vježbi i radionica u Udruzi te više interaktivnih šetnji kroz prirodu.

Osobe s intelektualnim teškoćama, članovi Udruge invalida Bedekovčina, s osobnom pratnjom provele su četiri dana u Poreču, preko projekta „“1000 dana na Jadranskom moru“. Članovi Udruge, grupa osobe s tjelesnim invaliditetima, u sklopu provođenja rekreativno kreativnih radionica, boravila je sedam dana na moru, u Selcu.

Tijekom prigodnih manifestacija u zajednici održane su izložbe radova s kreativnih radionica te su tako korisnici pokazali svoje mogućnosti i kreativnost.

Tijkom godine obilježen je Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, Međunarodni dan osoba s neurološkim smetnjama, Mađunarodni dan čovjekoljublja.

Povodom ,Međunarodnog dana ososba s invaliditetom u Osnovnoj školi Bedekovčina održava se intraktivna radionica s više kreativnih aktivnosti koja obuhvaća 70 korisnika iz svih segmenata zajednice. Po završetku radionice bit će upriličena izložba radova.

Ovakvo projektno djelovanje snažno doprinosi boljem položaju korisnika projekta u obitelji i zajednici te sprečavanju smještaja osoba s invaliditetom s područja Općine Bedekovčine i KZŽ u institucije.

Uspješnom provođenju radionica pridonijeli su volonteri Marija Pavetić, Marina Pavetić, Martin Premur, Glorija Debeljaki i Megy Jagarčec.

Voditeljice projekata su Suzana Franc, Mateja Mišak i Dragica Burek koja je ujedno i autorica svih projekata.

Projekte je podupro Dom zdravlja KZŽ, Općina Bedekovčina te Krapinsko-zagorska županija.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; -Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodols...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program