Prethodni članak
Sljedeći članak

U Loboru dodijeljene nagrade za najbolji hrvatski književni putopis

Ovog su se vikenda u Loboru održali Dani Franje Horvata Kiša sa središnjim program manifestacije, 11. Hrvatskim književnim putopisom na kojem su dodijeljene nagrade za najbolji hrvatski putopis

 • Središnji dio manifestacije - nagrada za najbolji hrvatski putopis

  Središnj dio manifestacije - nagrada za najbolji hrvatski putopis

 • Kulturna manifestacija održana je u loborskom društvenom domu

  Kulturna manifestacija je održana u loborskom društvenom domu

 • Glazbeni dio programa

  Glazbeni dio programa

 • Središnji dio manifestacije - nagrada za najbolji hrvatski putopis
 • Kulturna manifestacija održana je u loborskom društvenom domu
 • Glazbeni dio programa

U predvorju loborskog Društvenog doma u petak je otvorena izložba likovnih radova učenika OŠ F. H. Kiša na temu 'Franjo Horvat Kiš', a u  subotu manifestacija 11. Hrvatski književni putopis na kojem su proglašeni laureati i dodijeljene nagrade.  Prije svečanosti – o navršenoj 10. obljetnici putopisnoga programa (2007.-2017) – održala se in memorijska gostujuća Tribina Kajkavskoga spravišča – HOMMAGE prof. drc. Sc. Joži Skoku – idejnom začetniku programa i natječaja književnoga putopisa u Loboru.

Nagrade časopisa Kaj dodijeljene su dvjema autoricama Božici Jelušić i Božici Brkan. Nagrade organizatora i domaćina Tomislavu Šovagoviću i Biserki Goleš Glasnović, a četiri ravnopravne novčane nagrade Tomislavu Marijanu Bilosniću, Božidaru Brezinščaku Bagoli, Zvjezdani Jembrih i Denisu Peričiću. Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, a uzvanicima je dobrodošlicu poželio zamjenik loborske načelnice Josip Horvat.

Organizatori su Kajkavsko  spravišče  - društvo za širenje i unapređivanje znanosti i umjetnosti iz Zagreba, Udruga za kulturno stvaralaštvo Franjo Horvat Kiš Lobor i Općina Lobor, a pokrovitelji jedinstvene književne manifestacije posvećene isključivo putopisima, rjeđe zastupljenom književnom žanru u suvremenoj književnosti, su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske,  Krapinsko-zagorska županija i Općina Lobor. U glazbenom dijelu programa sudjelovale su glasovite umjetnice sopranistica Klasja Modrušan i pijanistica Eva Kirchmayer Bilić.  Voditelj je bio glumac Dubravko Sidor.

Izabrani putopisi objavit će se u Kaju, časopisu za književnost, umjetnost, kulturu. Podsjetimo, Dani Franje Horvata Kiša utemeljeni su u Loboru 23. rujna 2006. – na sam dan rođenja književnika moderne, putopisca F. Horvata Kiša, uz njegovu 130. obljetnicu (rođen 23. rujna 1876., umro u Zagrebu, 2. lipnja 1924.). Putopisi Istarski puti (1919.) ocijenjeni su njegovim najboljim djelom.

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 ujutro prekinut je promet između čvorova Delnice i Oštrovica u oba smjera. Obilazak je državnim cestama (DC3 i DC501) preko Gornjeg Jelenja. Do 05:30 sati ujutro zatvorena je dionica autoceste A7 Sv. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program