Prethodni članak
Sljedeći članak

Trenutno funkcionalan Savjet mladih u KZŽ ima tek 11 od 32 jedinice lokalne samouprave

Predsjednica Savjeta mladih KZŽ Veronika Kolman istaknula je kako je Savjet mladih jedan od važnijih instrumenata kojim mladi mogu utjecati na odlučivanje i provođenje javnih politika u svom mjestu

Savjet mladih Krapinsko - zagorske županije je prošlog petka u Stubičkim Toplicama održao 11. sjednicu na kojoj se raspravljalo o potrebi donošenja lokalnih programa za mlade te o stanju funkcionalnih Savjeta mladih u općinama i gradovima u Krapinsko - zagorskoj županiji. Sjednici su prisustvovali zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.
O svom iskustvu u donošenju lokalnih programa za mlade te o važnosti i mogućnostima koje donosi njihovo provođenje govorili su zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač i predsjednica Udruge mladih Feniks Elizabeta Škvorčec. S obzirom da su na području Županije samo 4 grada donijela svoj program za mlade (Zabok, Pregrada, Donja Stubica, Oroslavje), po završetku rasprave formuliran je zaključak s pozivom općinama i gradovima u KZŽ da se prijave na natječaj za sufinanciranje izrade lokalnih programa za mlade koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Savjeta mladih KZŽ Veronika Kolman istaknula je kako je Savjet mladih jedan od važnijih instrumenata kojim mladi mogu utjecati na odlučivanje i provođenje javnih politika u svom mjestu. - Iako je postojećim Zakonom o Savjetima mladih predviđena dužnost osnivanja i konstituiranja Savjeta mladih u svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, trenutno funkcionalan Savjet mladih u Krapinsko - zagorskoj županiji ima tek 11 od 32 jedinice lokalne samouprave. Stoga pozivamo općine i gradove koje nisu pokrenule postupak osnivanja Savjeta mladih na pokretanje postupka, uz informiranje mladih i udruga o važnosti Savjeta mladih kako bi se na natječaj javio što veći broj zainteresiranih mladih osoba i time pridonijelo kvalitetnijem i stručnijem sastavu Savjeta mladih - istaknula je predsjednica Savjeta mladih KZŽ i dodala kako je trenutno u tijeku izrada novog regionalnog programa za mlade Krapinsko - zagorske županije u čemu aktivno sudjeluju članice i članovi Savjeta mladih KZŽ.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -na autocesti A3 Bregana-Lipovac pojačan je promet teretnih vozila prema graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 3 km. -na autocesti A1 između 39+000 km i 40+000 km u smj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program