Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje prijevoza i nabave udžbenika za srednjoškolce s područja Zlatar Bistrice

Sredstva za izvršenje ove Odluke osigurana su u Proračunu općine Zlatar Bistrica za 2017. godinu

Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić donio je Odluku o sufinanciranju prijevoza i nabave udžbenika za učenike srednjih škola u školskoj godini 2017./2018. , koji imaju prebivalište na području općine Zlatar Bistrica. Učenici srednjih škola, uz sufinanciranje troškova prijevoza u dijelu koji se odnosi na jedinicu lokalne samouprave, ovom Odlukom ostvaruju pravo i na pokriće udjela troškova prijevoza koji bi teretili roditelje odnosno staratelje, čime su pokriveni troškovi prijevoza učenika srednjih škola u 100 % - tnom iznosu. Sufinanciranje troškova prijevoza za sve učenike će se ugovorima s ovlaštenim prijevoznicima.

Učenici srednjih škola ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne pomoći u iznosu od 350 kuna. Za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć, potrebno je podnijeti zahtjev uz kojeg treba priložiti potvrdu o prebivališu za oba roditelja/staratelja i učenika, preslik kartice tekućeg računa podnositelja zahtjeva te za učenika potvrdu iz koje je vidljivo da je upisan u srednju školu, tj. školsku godinu 2017/2018. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Općine Zlatar Bistrica ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu, gdje se sa potrebnom dokumentacijom može predati zaključno s 30. rujna. Zahtjevi koji stignu nakon propisanog roka, neće se rješavati. Sredstva za izvršenje ove Odluke osigurana su u Proračunu općine Zlatar Bistrica za 2017. godinu.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program