Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi učenika ŠUDIGO-a u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu

Izložba je rezultat suradnje pravobraniteljice za djecu s učenicima i profesorima ove škole u nastojanju širenja znanja o UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta i približavanja njezinih poruka djeci i mladima

Svečano otvaranje izložbe radova učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod nazivom „POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČJA PRAVA“ je povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, održano danas u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu, pri Uredu pravobraniteljice za djecu.

Učenici 2.d, 2.mt, 3.d, 3.w, 4.w, 4.d i 4.mt umjetničke škole ŠUDIGO iz Zaboka, čiji su radovi na vijeću učenika izabrani za izložbu i izradu kalendara, predstavili su svoj rad i uz podršku svojih profesora, bogatim vizualnim jezikom ispričali vlastitu priču o ostvarivanju i zaštiti prava djeteta.

Izložba je rezultat suradnje pravobraniteljice za djecu s učenicima i profesorima ove škole u nastojanju širenja znanja o UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta i približavanja njezinih poruka djeci i mladima. Proteklih godina takva je suradnja ostvarena i sa s umjetničkim školama iz Zagreba, Splita i Rijeke.

Na izložbi je predstavljeno četrdesetak radova, od kojih će 12 biti uvršteno u zajednički Kalendar za 2018. Pravobranitelja za djecu i zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Kalendar će se dostaviti svim dječjim domovima u Hrvatskoj te drugim ustanovama i organizacijama za djecu i dječja prava u Hrvatskoj i svijetu. Učenički radovi ostaju u Maloj kući dječjih prava sljedećih godinu dana te će ih ondje vidjeti mnoga djeca i odrasli koji budu posjećivali Ured pravobraniteljice za djecu u Zagrebu.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog opasnosti od naleta na pse na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Delnice savjetujemo vozačima da voze opreznije. Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2. Od 21. do 22. travnja 2018...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program