Prethodni članak
Sljedeći članak

RADNI POSJET ŽUPANA KOLARA OPĆINAMA MAČE I LOBOR: Komunalna infrastruktura, vodovod, nove Sutinske toplice

Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar danas je boravio u službenom posjetu susjednim općinama Mače i Lobor koje su dobile nakon lokalnih izbora novo vodstvo, odnosno načelnice

 • Posjet općini Mače

  Posjet općini Mače

 • Sastanak u općini Lobor

  Sastanak u općini Lobor

 • Župan Željko Kolar sa predstavnicima županijskim ustanovama

  Župan Željko Kolar sa predstavnicima županijskih ustanova

 • Posjet općini Mače
 • Sastanak u općini Lobor
 • Župan Željko Kolar sa predstavnicima županijskim ustanovama

S ciljem upoznavanja stanja u zagorskim jedinicama lokalne samouprave u kojem je izabrano novo vodstvo, župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar nastavio je obilazak općina i gradova koji su dobili nove čelnike. Danas je posjetio dvije općine, Mače i Lobor.

U Općini Mače se sastao s načelnicom Mladenkom Mikulec. Razgovaralo se o investicijama koje su u tijeku i projektima koji bi se mogli realizirati uz pomoć Županije. Župan je istaknuo kako ga je načelnica upoznala s projektom uređenja centra mjesta koji je i tijeku te s prometnom problematikom na županijskim cestama. Prije svega, riječ je o dovršetku nogostupa na županijskoj cesti Mače  - Poznanovec, za koje je obećano da će se problem riješiti. Za iduću godinu najavljena je i izmjena stolarije na Domu zdravlja.

- Dotaknuli smo se i teme Sutinske toplice, no kako je to kompleksna tema dogovoren je poseban radni sastanak. Sastanak nije vezan uz postojeći kompleks, već je vezan za okolna zemljišta, a koja su predviđena u Prostornom planu općine za sportsko - rekreacijski centar  - rekao je župan. Načelnica Mikulec istaknula je kako je razgovor bio konstruktivan te da je općinama potrebna ovakva pomoć i suradnja od strane Županije. - Imamo obećanje da će se riješiti nogostup i odvodnja na županijskoj cesti, što je dugogodišnji problem, kao i da ćemo dobiti eko otoke - rekla je Mikulec.

Vezano uz Sutinske toplice za koje bi nova načelnica htjela da se pokrenu, bit će uskoro dogovoren novi sastanak. - Idemo korak po korak dok ne dođemo cilja, na zadovoljstvo svih mještana, šire okolice i cijele županije  - rekla je Mikulec. 

Nakon Mača župan je svoj radni posjet nastavio u Općini Lobor gdje se susreo s načelnicom Ljubicom Jembrih.  - Održali smo jedan sjajan i konstruktivan sastanak s načelnicom, zamjenikom i predsjednikom Vijeća. Obavijestio sam načelnicu o projektima koji se odvijaju 'pod kapom' Županije. Tu mislim na izgradnju vodovodne mreže u Loborskom Završju u dužini 1450 metara, koja je za mještane Lobora besplatna jer je ovdje izvorište i ne dobivate sredstva od koncesije. Kreću i radovi na sanaciji ambulante. Kompletna izmjena stolarije i fasadne ovojnice i uređenje unutar same ambulante. Investicija je vrijedna 175.000 kuna plus PDV - rekao je Kolar. 

Načelnica Ljubica Jembrih zahvalila je županu i suradnicima na dolasku te istaknula da je zadovoljna iz tog razloga jer je dobila odgovore na neka pitanja koja su brinula i same mještane.  - Od Županije je obećano da se ide na proširenje mosta na županijskoj cesti u Vinipotoku na zahtjev jednog poduzetnika, a isto tako da se ide u kompletnu rekonstrukciju županijske ceste i opasnog zavoja ' kod Gljaja'. Dobili smo odgovore da će to biti realizirano  - rekla je Jembrih.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program