Prethodni članak
Sljedeći članak

Održane četiri radionice „Biti volonter“

Na interaktivnim radionicama je sudjelovalo 80 učenika

Udruga mladih Feniks je u sklopu projekta „Lokalni volonterski centar Orkas“ koji provodi u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održala ukupno četiri radionice s temom „Biti volonter".

Prva radionica održana je u veljači za učenike Osnovne škole Oroslavje, druga za vrijeme proljetnih praznika u Osnovnoj školi Stubičke Toplice, a treća i četvrta za vrijeme ljetnih praznika u Osnovnoj školi Donja Stubica i Srednjoj školi Oroslavje. Na interaktivnim radionicama je sudjelovalo 80 učenika, po 20 iz svake škole, a upoznati su s osnovnim pojmovima vezanim za volonterstvo, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, kako mogu volontirati djeca mlađa od 15 godina i maloljetnici te potvrdama o volontiranju i volonterskim knjižicama. Učenici su također mogli iz prve ruke doznati o iskustvima jedne volonterke. Predstavila im se Ilona Kovačević, učenica Srednje škole Oroslavje koja aktivno volontira u Lokalnom volonterskom centru „Orkas“ te je članica Volonterskog kluba Srednje škole Oroslavje.

Nakon završetka teorijskog dijela, učenici su imali priliku primijeniti naučeno u praksi te sudjelovati u volonterskoj akciji. Tako su učenici Osnovne škole Oroslavje u suradnji s Maticom umirovljenika grada Oroslavja igrali društvene igre i družili se s umirovljenicima, u Osnovnoj školi Stubičke Toplice posađeno je povrće u školskom vrtu, dok su učenici Osnovne škole Donja Stubica i Srednje škole Oroslavje uredili dječja igrališta u Parku Maksimilijana Vrhovca i Parku Vranyczany.

Cilj radionica „Biti volonter” bio je senzibiliziranje učenika za volontiranje. Volonterstvo je jedan od prirodnih ljudskih resursa koji oduvijek postoji u različitim formalnim i neformalnim oblicima te predstavlja osnovu koja omogućuje građanima aktivno sudjelovanje u društvenim procesima. Uključivanjem djece u volonterske aktivnosti nastoji se kod njih razvijati ideja i vrijednost volonterskog rada obzirom da volontiranje predstavlja odličan način da djeca postanu produktivni i aktivni članovi zajednice u kojoj odrastaju, jačaju svoje razumijevanje za društvene probleme i razvijaju socijalne vještine.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog prometnih nesreća: -na državnoj cesti DC1 između Slunja i Plitvičkih Jezera u mjestu Broćanac vozi se usporeno; -prekinut je promet na državnoj cesti DC6 između Vojnića i Gline u mjestu Crevarska Strana.  Promet je srednje gu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program