Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana promocija 3. ciklusa projekta 'Zdravo i fino' i promocija kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta'

- Projekt 'Zdravo i fino' u svakom ciklusu dokazuje koliko je bitno početi s usvajanjem zdravih prehrambenih navika od najmlađe dobi - rekla je Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok

Društvo naša djeca Zabok je prošlog petka organizirala završnu promociju III. ciklusa 'Zdravo i fino' te promociju nove kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta.' - Projekt 'Zdravo i fino' u svakom ciklusu dokazuje koliko je bitno početi s usvajanjem zdravih prehrambenih navika od najmlađe dobi te koliko je ovaj projekt važan – rekla je Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok.

Na promociji u Srednjoj školi Zabok bili su brojni uzvanici – potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, izaslanica Ministarstva zdravstva Sanja Predavec, izaslanica Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek, domaćini i partneri u projektu Srednja škola Zabok, djeca Dječjega gradskog vijeća, volonterke DND-a koje su sudjelovale u cjelokupnom projektu.

Svi su oni također iskazali svoje veliko oduševljenje projektom „Zdravo i fino“ koji traje još od 2012. godine te je u ovih pet godina provedbe postao prepoznatljiv i cijenjen ne samo u Krapinsko-zagorskoj županiji, nego i šire, a mišljenje je svih da projekt treba nastaviti te za održivost projekta osigurati potrebna financijska sredstva. Predsjednica DND-a Zabok također je podsjetila na ideju o županijskom Centru za zdravlje djece u kojem bi edukacija o zdravoj prehrani, prevencija pretilosti i promocija zdravih stilova života u djece imali posebno mjesto.

- Projekt Zdravo i fino u trećem ciklusu u 2016./2017. godine sastojao se od mnogobrojnih aktivnosti koje su se provodile s Dječjim gradskim vijećem, a jedna od njih su bile radionice zdravoga kuhanja za djecu i mlade koje su se odvijale upravo u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, partnera na projektu te je iz tog razloga i izabran ovaj prostor za završnu prezentaciju – rekla je u svom izlaganju voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Bez velikog angažmana profesorica Anke Ilinčić i Renate Tršinski te volonterki DND-a Zabok i voditeljice radionica zdravog kuhanja Snježane Krpes ne bi bilo moguće realizirati projekt „Zdravo i fino“. Osim radionica zdravoga kuhanja, dječji vijećnici/ce provodili su aktivnosti vršnjačke edukacije putem edukativno-kreativnih radionica u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog Zabok i Veliko Trgovišće te radionica zdravoga kuhanja s djecom koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. U sklopu III. ciklusa projekta održana je i promocija CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece koji je izdan u II. ciklusu projekta, a snimljen je i glazbeni spot za pjesmu „Ne treba nam šećer“. Upravo iz tog razloga na promociji je otpjevano nekoliko pjesama s CD-a Zdravo i fino u izvedbi Zabočkih mališana, dječjeg zbora DND-a Zabok.

Voditeljica radionica zdravoga kuhanja i autorica kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta' Snježana Krpes koja je predstavila kuharicu nastalu kao svojevrsno putovanje svijetom uz najzdravije namirnice koje bi se trebali što više i što češće koristiti u pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Za završnu degustaciju napravljen je izbor zdravih i finih jela iz nove kuharice.

Svim sudionicima, volonterima, partnerima i donatorima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta „Zdravo i fino“, bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovakav zahtjevan projekt i izdati ekskluzivno opremljenu, dizajniranu i ilustriranu kuharicu za djecu i odrasle „Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta“.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri, i obrnuto (zbog zimskih uvjeta i vjetra). Samo za osobna vozila otvorene su (zbog vjetra): ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program