Prethodni članak
Sljedeći članak

NEKOLIKO TISUĆA ČLANOVA HSS –a NA HODOČAŠĆU U MARIJI BISTRICI: Beljak poručio da će HSS biti sve jači

Riječ je o 12. po redu hodočašću članova Hrvatske seljače stranke

Nekoliko tisuća članova i simpatizera HSS-a okupilo se danas u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na 12. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Već tradicionalno ispred Bluesun hotela Kaj održana je i mala press konferencija, na početku koje je sve pozdravio predsjednik Županijske organizacije HSS-a KZŽ-e Marijan Hohnjec, ujedno zahvalivši Bluesun hotelu Kaj i preč. Domagoju Matoševiću, rektoru bistričkog Svetišta. Pozdrave je uputio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, istaknuvši kako se u stranci ponose ovim hodočašćem. - Ovo je mjesto gdje ne vodimo politiku, nego smo se došli pomoliti, kao vjernici, za sve članove, za našu domovinu, za sve građane Republike Hrvatske, za sve one koji nas ne vole. Danas ćemo moliti za njih, u miru i neće nas spriječiti ni ova kiša. Neće nas spriječiti ništa, HSS će živjeti i dalje i bit će sve jači i jači, dok ne stignemo do konačnog cilja da preuzmemo odgovornost za budućnost naše lijepe domovine Hrvatske – rekao je u uvodu Beljak.

U odgovoru na nekoliko novinarskih pitanja komentirao je i neke aktualne teme u Hrvatskoj. Kad je u pitanju granični spor sa Slovenijom, istaknuo je kako smo sa prvim susjednima 27 godina u lošim odnosima zbog loše diplomacije, što ne znači da si Hrvati i Slovenci u lošim odnosima. Preporučio je premijeru Andreju Plenkoviću ''da angažira po tom pitanju kao savjetnicu Jadranku Kosor, koja ga je učlanila u HDZ, jer je ona problem sa Borutom Pahorom riješila za pola sata na jednoj kavi''. Kad je u pitanju saniranje velikih šteta od elementarnih nepogoda, posebice za poljoprivrednike, Beljak napominje da ni jedna politika ne može utjecati na elementarnu nepogodu. - Međutim politika može utjecati na prevenciju, i kod poplava i požara i ostalih nepogoda, da se štete ublaže unaprijed. Govorim o nebrizi Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma. Da je sve uređivano u zadnjih 20 godina kako je trebalo, štete ne bi bile ovakve. Jedini put je decentralizacija, da se uređivanje prepusti lokalnim samoupravama. Ono što je najžalosnije, što najbogatiji krajevi, koji jako dobro prihoduju u državni proračun od turizma, moraju moliti nekoga u Zagrebu i bilo gdje drugdje, da bi dobili dio svog novca natrag za nadoknadu štete – istaknuo je.

Na pitanje o jedinstvu HSS-a uz podsjećanje da su prošle godine u Mariji Bistrici gotovo bile dvije kolone, predsjednik stranke je napomenuo da je u Mariji Bistrici uvijek jedna kolona, koja ima nekoliko podkolona. - Mi smo demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali isto tako mora počivati volju većine. HSS živi, HSS nije niti jedna osoba, nije Krešo Beljak niti nitko od nas, HSS smo svi skupa, a da postanemo onakva stranka kavu želimo, moramo poštivati volju većine. I svi oni koji vole HSS, koji jesu HSS-ovci danas su tu – zaključio je Beljak. Nakon press konferencije, hodočasnici HSS-ovci krenuli su u procesiji prema Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje je misu predslavio rektor Svetišta MBB-e preč. mr. sc. Domagoj Matošević.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na autocesti A3 Bregana-Lipovac duga je oko 2 km. Od danas do 27. listopada, od 07:00 do 20:00 sati, bit će zatvorena ŽC3250 Novska-Bročice u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program