Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavak provedbe projekta „Jednako obrazovanje za sve“ i u drugom polugodištu

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja sukladno Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju

Udruga mladih Feniks u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje i u drugom polugodištu školske godine 2017./2018. nastavlja provoditi projekt „Jednako obrazovanje za sve“. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja sukladno Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi, odnosno imaju značajna motorička oštećenja, teškoće u intelektualnom funkcioniranju, senzoričke poteškoće povezane s oštećenjem vida ili oštećenjem sluha, ponašanja koja ih značajno ometaju u funkcioniranju i ugrožavaju njihovu fizičku sigurnost i fizičku sigurnost drugih učenika te značajne teškoće u komunikaciji i socijalnim interakcijama. Sredstva osigurana Javnim pozivom Ministarstva znanosti i obrazovanja namijenjena su naknadi za rad pomoćnice u nastavi učeniku s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Oroslavje tijekom školske godine 2017./2018.

Krajem prošlog polugodišta održan je i drugi radni sastanak partnera prilikom čega su predstavljene dosad provedene projektne aktivnosti, između ostalog i analiza procjene rada pomoćnice u nastavi, a pomoćnica je iznijela svoje bilješke i opaske utvrđene na temelju svakodnevnog pružanja usluge pomoćnika učeniku s teškoćama u razvoju te ukratko ispričala na koji način pruža usluge te na koji način radi s učenikom. Predstavnice Osnovne škole Oroslavje, ravnateljica i stručna suradnica, pohvalile su provedbu ovog projekta budući da je školi usluga pomoćnika u nastavi iznimno bitna kako bi se omogućilo aktivno uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u odgojno – obrazovne aktivnosti s tendencijom njegovog osamostaljivanja u svladavanju prepreka prilikom obavljanja istih. Također su pohvalile i dosadašnju uspješnu suradnju s Udrugom mladih Feniks.

Projekt „Jednako obrazovanje za sve“ provodi se u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje, a njegovom uspješnom prijavom Udruga mladih Feniks proširila je krug svojih djelatnosti i na područje osiguravanje usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno – obrazovnog procesa.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program