Prethodni članak
Sljedeći članak

Mnoštvo zaljubljenika u prirodu na Danima orhideja

Manifestacija „Dani orhideja“ organizira se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode


U sklopu osmog tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki od 14. do 20. svibnja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Općinom Radoboj organizirala je u 18. i 19. svibnja manifestaciju „Dani orhideja“.

Manifestacija „Dani orhideja“ organizira se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode. Program se sastoji od zanimljivih predavanja i radionica te obilaska planinarsko-poučne staze „Putevima orhideja“ na kojoj se u mjesecu svibnju može vidjeti preko 15 vrsta orhideja. Događanje je posjetila u subotu, 19. svibnja i zamjenica župana Jasna Petek.

Biološka raznolikost je sveukupnost svih živih organizama koji su sastavni dijelovi ekoloških sustava, a uključuje raznolikost unutar vrsta, između vrsta, životnih zajednica te raznolikost između ekoloških sustava. Predstavlja globalnu imovinu od neprocjenjive važnosti za sadašnje i buduće generacije. Broj ugroženih vrsta iz dana u dan je sve veći, s tendencijom izumiranja. Nestankom biljnih i životinjskih vrsta trajno se umanjuje biološka raznolikost i stabilnost odnosno održivost ekoloških sustava. Orhideje su samo mali dio biološke raznolikosti čija su staništa, travnjaci i šume, direktno ovisna o ljudskom djelovanju. Poljoprivreda je primjer kako ljudske aktivnosti imaju značajan utjecaj na ekosustave i njihovo očuvanje.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Zbog povremenih lokalnih pljuskova kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Podravini, Slavoniji i Baranji te dijelu Dalmacije.  Na cestama u gorju veća je opasnost od odrona. Vozače upozoravamo da prilagode brzi...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program